Met de Cup op het Catshuis

1969- 1970
Het mooiste seizoen van Feyenoord

Precies 50 seizoenen geleden vestigde Feyenoord voor eeuwig zijn naam in Europa. Na een reeks van negen memorabele wedstrijden pakten de Rotterdammers op 6 mei 1970 als eerste Nederlandse club de Europa Cup voor landskampioenen. Het was zo’n ongekende prestatie dat in Rotterdam en wijde omstreken een waar volksfeest losbarstte. De huldiging op de Coolsingel, waar 300.000 waren verzameld, bezorgt degenen die erbij waren nog steeds kippenvel. “Waar je maar keek, overal mensen”, zeggen de spelers van die tijd.

Ter gelegenheid van het jubileum gingen schrijvers Ellen Mannens (oprichter 365Feyenoordvrouwen.nl) en Robert van Brandwijk terug naar de gouden tijd. Ze verzamelden zoveel mogelijk herinneringen aan de Europese succesmars. Foto’s, vaantjes, penningen, brieven, vliegticket, noem maar op; veel voorwerpen worden door de Feyenoordsupporters tot de dag van vandaag gekoesterd als kostbaar bezit. Daarnaast zijn er de anekdotes en verhalen. Natuurlijk van de spelers van destijds die hun eigen archieven en plakboeken beschikbaar stelden en van het destijds aanzwellende Legioen dat Feyenoord achterna reisde door Europa.

Zo ontstond het ultieme ooggetuigenverslag van het mooiste seizoen van Feyenoord. In tekst, maar vooral ook in beeld.

 Het boek verschijnt medio 2020.

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje