Van fascinatie naar  #meerdaneenspelletje 

28 oktober 2012, Feyenoord-Ajax, negentigste minuut: Graziano Pellè scoort een prachtgoal en zet daarmee op het laatste moment een 1-2 achterstand om in een gelijkspel. In de explosie van geluk die daarop volgt trekt hij zijn shirt uit. 'Om meer vrouwen naar het stadion te trekken', zegt hij er later gekscherend over. Het was voor mij, Ellen Mannens, het startsein voor een onderzoek naar (mijn eigen) supporterschap, met een uitkomst die mooier is dan de sixpack van Graziano. 

Graziano Pellè die meer vrouwen naar het stadion trekt. Feyenoord ziet er de lol wel van in en richt de promotie van de eerstvolgende Ladies Night helemaal op de Italiaanse spits.

De gezonde frustratie die dat bij mij oproept ('hé, ik ging al naar de Kuip voor Graziano er was. Wij komen echt niet voor een knappe speler hoor') besluit ik om te zetten in mijn onderzoek naar supporterschap.

Ik interview vrouwelijke Feyenoordsupporters (160 inmiddels) over hun reden om naar de Kuip te gaan. Ik lees boeken over supporterschap en interview voor magazine Hand in Hand van de Feyenoord Supportersvereniging maandelijks spelersfamilies over hun band met de club.

Na het kampioenschap op 14 mei valt alles samen. Ik interview de schrijvers van het boek 'Van Kuip naar Coolsingel'. "Na de wedstrijd was de helft van de tranen voor het kampioenschap en de andere helft voor andere dingen die we in ons leven hebben meegemaakt", zegt één van de schrijvers.


Het is de link in mijn verhalen. Feyenoord is voor vrouwelijke supporters, net als voor mannen, #meerdaneenspelletje.

Feyenoord is je vaste weekendritueel.
... je automatische en makkelijk te plannen afspraak met vrienden en familie.
... de perfecte reden om nieuwe steden te ontdekken.
... nieuwe vrienden maken.
... hoop.
... steun.
... afleiding.

Feyenoord is houvast.

'De helft van de tranen voor
het kampioenschap waren
voor Feyenoord, de andere
helft was voor ons eigen leven' 

Ook in de gallerij van 365 Feyenoordvrouwen komen?

Vul het formulier in.

IK DOE MEE

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens
2018

Download hier de privacyverklaring.

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje