Rowan

Naam: Rowan * Leeftijd: 22 * Woonplaats: Hoogvliet * Seizoenkaart sinds: 2008-2009 (thuis) * Opleiding: mbo * Beroep: winkelmedewerker * Kuipkameraden: toekomstige man

 

Voor Feyenoord was ze altijd al. Pap luisterde vroeger altijd op de radio naar de wedstrijden. Dus die liefde zat er al vroeg in. Maar terwijl haar zus al vanaf haar achttiende op de tribunes zat, duurde het bij Rowan nog tot 2008 tot ze zelf ook een seizoenkaart aanschafte. Hoe dat kwam? “Mijn zus en ik schelen 6 jaar. Zij was al een tijdje het huis uit, dus we zagen elkaar niet dagelijks. In 2006 vroeg ze me of ik meeging naar de Open Dag. Zo bizar hoeveel mensen er zaten. Die menigte en iedereen komt voor hetzelfde. Dat gevoel is moeilijk uit te leggen, maar ik wilde er in ieder geval niet meer weg.”
Dus ging ze regelmatig mee met haar zus naar vak W. Eerst op losse kaarten, maar het werd een beetje irritant dat je dan juist voor de belangrijke wedstrijden naast de pot pieste wat kaarten betreft. Dus kwam die seizoenkaart er.
‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

De zussen staan inmiddels niet meer in hetzelfde vak. Komt door de liefde. Net als zus Carmen, ontmoette ook Rowan haar vriend via Feyenoord. “Mijn zus en ik lijken helemaal niet op elkaar, maar dat deel van ons leven doen we dan wel weer hetzelfde. Mijn zus staat inmiddels op vak X met haar man. Ik ben met mijn vriend op W gebleven. Op 1 maart trouwen we. Dat kan helaas niet meer in de Kuip, zoals mijn zus deed, maar de fotoshoot doen we er zeker wel.”

Ideale wedstrijddag: “Voor de wedstrijd gaan we altijd een drankje doen bij DHZ. Ik aan de cola, want ik moet autorijden. Twintig minuten van tevoren zijn we in de Kuip. Wat moet je anders zo vroeg in het stadion?”
Eerste Kuipherinnering: “Open Dag in 2006. Daarvoor ben ik ook een keer geweest, maar dat ben ik allemaal vergeten.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: André Bahia
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Ronald Koeman
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord
December 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje