Ria

Naam: Ria (links) * Leeftijd: 44 * Woonplaats: Zwammerdam * Seizoenkaart sinds: 7 jaar (thuis en uit) * Opleiding: LEAO * Beroep: begeleidster verstandelijk gehandicapten * Kuipkameraden: dochters (13 en 18 jaar)

 

Haar vader was scheidsrechter, dus hij was neutraal als het om voetbal ging. Maar voor Ria was het al vroeg duidelijk: Feyenoord was haar club. Vraag haar niet waarom. Haar broer was voor 020 (“Hij is nu voor Sparta, dus het is iets verbeterd.”), maar zij was de enige in huis die ook echt naar het stadion ging. Dat begon op haar veertiende. “Ik probeerde zo veel mogelijk wedstrijden mee te pikken, zag er aardig wat voor de Europa Cup… tót de kinderen kwamen, 3 meiden…”
Dat klinkt misschien dramatisch, maar Ria’s verhaal is verre van dat. Inmiddels is ze terug in de Kuip en laat ze haar Feyenoordliefde weer helemaal de vrije loop. Dankzij haar jongste dochter. “Ik werk met verstandelijk gehandicapten en begeleidde soms een jongen naar de Kuip als zijn vader niet kon. Mijn dochter van 6 ging mee. Zo kwam het moment dat ze bijna jarig was en wij haar vroegen wat ze wilde hebben. ‘Een seizoenkaart voor Feyenoord’, was haar antwoord. Tsja, dan moet mama natuurlijk mee. Ik kan haar niet alleen laten gaan.”
En daar bleef het niet bij.


‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

“Ik heb 3 dochters, 13, 16 en 18. De oudste wilde ook wel eens mee en was na één wedstrijd al om.” Dus zit moeder nu met twee dochters in de Kuip tijdens thuiswedstrijden. “En met de jongste ga ik naar zo veel mogelijk uitwedstrijden. Sinds vorig jaar. Ze wilde al veel eerder, maar dat heb ik nog even weten te rekken tot haar 12e.”
Trouwens, familievakken daar doen ze niet aan. “We hebben er een keer gezeten. We vonden het niks. Er zit geen sfeer in. Toen mijn jongste dochter wedstrijdmascotte was, kregen we kaarten voor vak KK, maar we zijn gewoon op W gaan zitten, dat is meer ons ding.”

Ideale wedstrijddag: “Het stadion in zodra de poort open is. Jongste dochter als eerst, dat brengt geluk. En of het nu giet of niet, we blijven gewoon zitten. Kletsen met alle vrienden die je hebt gemaakt door de jaren heen.”
Eerste Kuipherinnering: “Niet mijn eerste, wel mijn mooiste. De klassieker vorig seizoen: 4-2. En de keer dat mijn dochter mascotte was natuurlijk.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Jon Dahl Tomasson
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Willem van Hanegem
Favoriete Feyenoordsong: Hand in hand
December 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje