Odette

Naam: Odette * Leeftijd: 40 * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: 1998(thuis en uit) * Opleiding: HBO * Beroep: Eigenaar lunchroom (L’Odet) en Irresistable Female/male * Kuipkameraden: Alleen naar het stadion, ontmoet de rest op het vak.

 

“Ik heb helaas niet dat verhaal van mijn vader die me als klein meisje aan de hand meenam naar de Kuip. Maar aan de andere kant: f*ck it, ik heb het lekker zelf ontdekt.” Maak kennis met Odette. Ondernemer, horecatijger, kakkerlakkenverzamelaar, moeder, maar vooral heel erg verliefd op Feyenoord, getuige de sierlijke Feyenoordtattoo op de plek waar de meeste vrouwen van haar leeftijd een trouwring hebben. Kon als klein meisje de geur van voetbal al niet weerstaan. “Ik groeide op op het honk- en softbalveld in Delft. Mijn ouders speelden er. Maar in plaats van naar hen te kijken, liep ik naar de overkant, waar voetbalclub KFC ’71 zat. De geur van voetbal trok me. Dus ik ging voetballen.”
Door een baan in de horeca kwam het echter niet tot Kuipbezoeken. Er moest gewerkt worden op tijden dat het legioen in de Kuip zat. Maar dat haalt ze nu ruimschoots in. Thuiswedstrijden, uitwedstrijden en als het kan af een toe een spelertje pesten. “Ik had met ladies night kaartjes bemachtigd voor het feest in het Maasgebouw. Ik kon het niet laten, ben naar Lex Immers gegaan en vroeg hem mijn decolleté te signeren. Blijkt hij daarin net zo onzeker als op het veld.”

Haar zoontje van 3 kan later trouwens wel stoere verhalen vertellen over zijn eerste Kuipbezoeken. Zijn eerste keer Feyenoord was in de draagzak bij zijn moeder.
‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

En dan tellen we voor het gemak al die keren als foetus maar even niet mee. Een week voor haar bevalling volgde Odette Feyenoord nog uit naar ADO. Haar zoontje werd geboren op 12-12. Een mooie datum voor een mooie zoon. In het Erasmus Medisch Centrum waren er natuurlijk de bewonderende blikken naar haar kersverse zoontje, maar daarna kwamen de kriebels: “Ik moet wel vanavond thuis zijn. Ik wil Feyenoord kijken.”

Ideale wedstrijddag: Vroeg wakker worden met spanning in buik, Feyenoord-cd op. Feyenoordshirt aan. Zoon naar de oppas. Drankje in de kroeg. Met nog meer gespannen mensen naar de Kuip en hopen dat je wint. Daarna terug naar de kroeg. Op maandag met veel liefde de krant lezen. (Of het sportkatern linea recta naar de prullenbak verbannen)
Eerste Kuipherinnering: “Ik kan me de wedstrijd gewoon niet meer herinneren. Hoe graag ik het ook wil. Daar zal ik de horeca maar de schuld van geven, maar wat blijft is de herinnering aan dat gevoel van toen. Dat is er nog steeds.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Daar kan ik eigenlijk geen antwoord op geven, want het kan er niet slechts 1 zijn, maar als het moet, dan Paul Bosvelt, de gewone man.”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Gerard Meijer (“Nee, hij is geen trainer, maar hij is er altijd bij geweest. In zijn kamer is meer gedaan dan alleen spieren opwarmen. Ik denk dat hij ook de schouder was voor velen.”)
Favoriete Feyenoordsong: Het is weer tijd voor Feyenoord
December 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje