Nathalie

Naam: Nathalie * Leeftijd: 35 * Woonplaats: Boxtel * Seizoenkaart sinds:2009 tot 2011 (thuis) * Opleiding: WO * Beroep: docent Nederlands * Kuipkameraden: vriendin

 

Het valt niet mee voor Nathalie. “Ik woon in de buurt van Eindhoven en veel vrienden en kennissen zijn toch voor de club uit die stad. Zelfs mijn man is voor PSV. Gelukkig gaat dat meestal wel goed. Al is het toch zeker twee keer per seizoen niet al te gezellig bij ons thuis, voor één van de twee dan.”
Hoe komt het dan dat Nathalie zo’n vreemde eend in de Brabantse bijt werd? “Bij ons in de familie zijn ze allemaal gek van voetbal, dus ik ben ermee groot geworden. Aan mijn vaders kant zijn ze bijna allemaal voor Feyenoord. Ik heb geen broertjes of zusjes en ging daarom vaak met mijn neven om. En waar je mee omgaat, daar word je mee besmet hè.”
Zo groeide ze uit tot behoorlijk fanatieke supporter. “Uiteraard zing ik alles mee, maar ik kan ook behoorlijk vloeken. Trouwens, als mijn vriendin en ik meezingen met de liedjes, proberen we altijd wat lager te zingen om niet zo op te vallen tussen de mannen.”

Kan nu niet wachten om weer een nieuw iemand te besmetten met het Feyenoordvirus. “Momenteel heb ik geen seizoenkaart meer.
‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

Sinds de geboorte van mijn zoontje  in november 2011 heb ik gewoonweg geen tijd meer om naar alle thuiswedstrijden te gaan. Ik ga zo nu en dan weer op losse kaarten, net zoals ik ooit begon. Over een paar jaar neem ik mijn zoontje mee. Ik kan niet wachten om hem diezelfde ervaring te geven als ik destijds had toen ik voor het eerst in de Kuip kwam.”

Ideale wedstrijddag: “Met de auto naar mijn vriendin, daar even een pitstop en dan door naar Rotterdam. Meestal gingen we direct het stadion in, want destijds had vak E nog geen vaste plaatsen en als we een goed plekje wilden hebben, moesten we op tijd zijn.”
Eerste Feyenoordherinnering: “De wedstrijd die me altijd bij blijft is PSV-Feyenoord in ’93 (geloof ik). We zaten in het PSV vak met onze Feyenoordsjaals om. Als pubertjes, dus we hadden niets te vrezen. We kwamen eerst achter. Ging het halve vak richting ons een beetje dom staan doen. Daarna maakten we gelijk en we kwamen zelfs voor. Wie het laatst lacht… zoiets was het. Het was de wedstrijd van de tulband van John de Wolf. Legendarisch!”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Jon Dahl Tomasson, John Guidetti
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Willem van Hanegem.
Favoriete Feyenoordsong: Mijn FeyenoordDecember 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje