Milou

Naam: Milou * Leeftijd: 25 * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: 2001-2002 * Opleiding: MBO * Beroep: office manager/secretaresse * Kuipkameraden: Zusje, vader

 

“Mijn vader heeft zes seizoenkaarten. In eerste instantie waren ze bedoeld voor klantenrelaties. Maar nadat ik de eerste keer aan de hand van mijn vader was mee geweest, konden de klanten het wel vergeten. Vanaf dat moment was er iedere thuiswedstrijd een kaart voor mij.”
Pap vond het wel leuk dat van zijn vier dochters er in ieder geval een van een mannensport hield. En hoe! “Ik was dramatisch fanatiek. Stond te schreeuwen op mijn stoeltje. Mijn vader moest me naar beneden trekken. We zitten op vak V. Een redelijk rustig vak, dus de koppen draaiden regelmatig mijn kant op.”
Nu is ze wat rustiger, maar belangrijke wedstrijden zorgen nog steeds voor veel zenuwen. “Ik ga nagelbijten, roken en mensen moeten niet irritant tegen me gaan doen. Maar het is erger geweest. Die kwartfinale tegen PSV voor de UEFA Cup zal ik nooit vergeten. Op weg er naartoe stond ik te trillen als een veertje in de tram. Toen begon iedereen ineens te springen en te zingen en vanaf dat moment wist ik dat het goed zou komen. Ik zat op de doellijn waar Pierre die cruciale kopbal intikte, de gelijkmaker. Ik zag die bal over de lijn gaan. Alsof ik de enige was. Ik heb staan janken als een klein kind. Heb de hele penaltyreeks met ogen dicht gestaan, tot ik omver werd geduwd door de mensen om me heen, omdat Pierre die laatste penalty scoorde.”

Haar zusje is inmiddels ook besmet met het Feyenoordvirus. Alleen mam en de andere twee zussen zijn nog niet heel fanatiek. “Mijn andere zus vind het wel leuk, maar ze moet nog wat leren. Ze ging mee naar de bekerwedstrijd tegen AGOVV. Wilde ze op Facebook zetten: ik ben in de Kuip, Feyenoord-AG Hoogeveen. We hebben haar even verteld dat ze dat beter niet kon posten.”

Ideale wedstrijddag: “Bij afspraken kom ik makkelijk te laat. Bij Feyenoord nooit en als diegene met wie ik heb afgesproken te laat komt, draai ik zijn nek om. Want dan gaat het mis bij de wedstrijd. Ja, ik ben bijgelovig. Hou op, schei uit. Precies een kwartier voor de wedstrijd gaat mijn telefoon uit. Heel stom, maar het werkt. Ik ben er vorig seizoen mee begonnen en toen werden we tweede. Ik liet de keer erop tegen PSV mijn mobiel aan staan en het ging fout. Tegen Praag zette ik hem te laat uit. Werd het 2-2.”
Eerste Kuipherinnering: “Ik was 11 toen ik met mijn vader mee mocht met een zakenrelatie die waanzinnig mooie kaarten had op vak KK. Ik liep die trap op, kwam het stadion in… dat gevoel vergeet je nooit meer.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Paul Bosvelt
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje