Marlee

Naam: Marleen * Leeftijd: 50 * Woonplaats: Hoogvliet * Seizoenkaart sinds:2010 (thuis) * Opleiding: HBO * Beroep: leerkracht * Kuipkameraden:Vriendin (van haar oudste dochter)

 

“Als meisje van 8 ging ik al met mijn vader naar de Kuip. Sinds vorig seizoen heb ik eindelijk een eigen seizoenkaart en vanaf die dag heb ik geen wedstrijd gemist. Ik ben nu 50, maar Feyenoordvrouw zijn is tijdloos.”
Waarom het 42 jaar duurde voor de grote stap naar een seizoenkaart werd gezet? “Ik had niemand om mee te gaan. Ik keek de wedstrijden vooral op tv en pikte af en toe een wedstrijd mee in het stadion. Tot een vriendin van mijn oudste dochter met haar zoontje naar de Open Dag ging. Ik ging mee en sindsdien gaan we altijd samen naar de Kuip. Mijn dochter is niet zo van het voetbal. Audrey wel, dus is zij nu mijn Feyenoordmaatje.”
Tijdens thuiswedstrijden staat Marleen standaard tegen de boarding op vak W. Ze heeft een silvercard, maar uitwedstrijden zaten er tot nu toe nog niet in. “Je moet er op tijd bij zijn en financieel is het ook lastig. Je bent zo 40 euro kwijt met de combiregeling en dan heb je je benzinekosten nog niet eens meegerekend.”

Heeft inmiddels een vast cluppie om zich heen verzameld op het vak, gezellig, maar soms wat rumoerig. “Laatst gooide er iemand vuurwerk in de gracht vlak naast me. Ik heb er nu nog een piep van in mijn oor. Dan spreek ik zo iemand toch aan. Maar iemand verraden doe ik niet hoor.
‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

Je staat er allemaal voor 1 doel: Feyenoord.”
Komt af en toe ook andere bekenden tegen op het vak: leerlingen. Logisch als je invaljuf bent in de regio Rotterdam. “Tegen Kiev stond er een leerling van mij twee stoeltjes verderop met haar vader. Hoi juf Marleen, zei ze. Waarop ik antwoordde: luister: ik ben hier geen juf en ik kan hier af en toe dingen roepen die ik op school niet zou roepen. Tsja, ik ga me dan ook niet inhouden.”

Ideale wedstrijddag: “Zondag half 3 is mijn favoriet. ‘s Morgens een paar keer mijn Feyenoord cd draaien en keihard meezingen. Audrey appen, want ik wil altijd vroeg weg, maar zij heeft de auto. En ik ben altijd zenuwachtig op wedstrijddagen. Ik praat normaal al veel, maar dan praat ik echt 5 kwartier in een uur.”
Eerste Kuipherinnering: “Mijn vader ging altijd naar Feyenoord, na lang zeuren mocht ik een keer mee. Het was tegen NEC of NAC, maar wat ik me vooral kan herinneren, is mijn vader die begon te juichen bij een doelpunt. Zijn peuken vielen uit zijn zak. Ik zie ze nog naar beneden rollen. En daarna waren er natuurlijk de pinda’s in de rust.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Willem van Hanegem
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Koeman “Omdat ‘ie voor zo’n ommezwaai heeft gezorgd.”
Favoriete Feyenoordsong: “Vroeger had mijn vader een singeltje: Wat is dat voor een club..”
December 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje