Linda

Naam: Linda * Leeftijd: 53 * Woonplaats: Hoogvliet * Seizoenkaart sinds: ca. 1967 * Opleiding: MBO * Beroep: bankemployee * Kuipkameraden:kleinzoon (rechts op foto)

 

“Ik was vier, mijn vader nam me mee naar Feyenoord-DOS. Hij zat op eretribune BB. Als kind mocht je mee voor een gulden. Was het druk, dan moest je bij je vader op schoot zitten. Als het heel koud was, nam mijn vader een warmwaterkruik mee. Die werd in een handdoek gerold, zodat ik warm bleef. Moet je nu eens proberen, om een kruik mee te nemen het stadion in. Mooie tijden waren het. Feyenoord-Ajax 9-4. Dorus op het veld na het behalen van de Europacup…”
Linda en Feyenoord, het is een liefde die al heel lang stand houdt en niet snel over zal gaan. De herinneringen en anekdotes worden dan ook wekelijks aangevuld met nieuwe belevenissen. Zo maakte ze als steward regelmatig een praatje met de spelers. “Het was in de jaren 90. Ideaal. Je kon als steward gewoon de wedstrijd zien en kreeg nog veertig euro ook.”
Die tijden zijn veranderd. Linda heeft weer ‘gewoon’ een seizoenkaart. Op vakkie S, samen met haar kleinzoon. Ja, gewoon in vak S en niet in een familievak. “Er wordt wel eens grove taal gebruikt, maar ik leg hem uit dat we daar niet aan meedoen. Pas zong hij een liedje over Lurling mee. Iets met ‘pijpen’. Vroeg hij aan me wat dat eigenlijk betekende. Ik vertelde dat hij dat maar aan zijn ouders moest vragen. Eenmaal thuis was hij het alweer vergeten.”
Een rustiger vak opzoeken is geen optie voor haar. Daarvoor ga je niet naar het stadion.


‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

Die rust vindt ze wel bij Arsenal, waar ze ook regelmatig op de tribunes te vinden is. “Ze noemen het daar niet voor niets The Library.”

Leven in de brouwerij. Dat hoort erbij. Daar maakte ze zich vroeger ook heeeel soms schuldig aan. “Naast een vak vol agenten zitten en dan een pet van zijn kop tikken, Vonden we leuk. Maar het ging er lang niet zo hard aan toe als je nu soms leest. Toen ik 12 was, kreeg ik er een keer van langs van de ME. Daarna ging je meteen braaf naar huis, waar je vervolgens door je vader ook nog eens op je kop kreeg. Daarna liet je het wel uit je hoofd om iets uit te halen.”

Ideale wedstrijddag: “Kleinzoon ophalen. Parkeren aan de andere kant van Varkenoord. Samen naar het stadion lopen. Onderweg genieten van de analyses van mijn kleinzoon. Met hoeveel gaan we winnen, wie gaan er scoren, wie niet kan voetballen? In de Kuip gaat de tas met snoep open. Kleinzoon vraagt om de minuut wanneer het gaat beginnen en ik geniet volop met de nodige analyses. Hij heeft eigenlijk meer verstand van voetbal dan ik….”
Eerste Kuipherinnering: “Ik ging als klein meisje altijd met mijn vader mee, maar twee keer drie kwartier was te lang voor me. In het begin gingen we daarom eerder naar huis. Maar na een tijdje kwam mijn vader met de welbekende uitspraak: wil je naar huis? Ga iedereen in het stadion maar een handje geven.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Jozsef Kiprich
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Ernst Happel
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord
December 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje