Laquisha

Naam: Laquisha * Leeftijd: 13 * Woonplaats: Zwammerdam * Seizoenkaart sinds: 2006 * Opleiding: 2-talig gymnasium * Beroep: leerling * Kuipkameraden: Moeder en zus

 

Wat haar klasgenoten ervan vinden dat ze naar de Kuip gaat? “De meisjes interesseert het niet zo, die zijn meer van de paarden. De jongens houden meer van schaken en andere jongens zijn er alleen maar sjacho over dat Feyenoord wint en hun club niet.”
Laquisha is dan ook een gevalletje apart, in de positieve zin van het woord. Terwijl de meeste meisjes van 7 vragen om een Barbie als ze jarig zijn, wilde zij graag een seizoenkaart voor Feyenoord. “Feyenoord was een van de leukste dingen die ik deed in die tijd, daarom. Mijn moeder vond het heel leuk dat ik naar de Kuip wilde. Die schafte meteen T-shirts, trainingspakken, alles van Feyenoord aan. Ik heb eigenlijk bijna alleen nog maar Feyenoordkleding.”
En terwijl menig volwassen supporter grote moeite heeft om het Feyenoordgevoel te omschrijven, doet Laquisha er niet moeilijk over: “Die sfeer vind je nergens anders. Je bent allemaal voor hetzelfde ding in het stadion dat maakt je hechter.”


‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

Laquisha kan het weten, want ze loopt inmiddels alweer zeven jaar mee in de Kuip en bezoekt sinds een jaar ook met haar moeder de uitwedstrijden. “Ik wilde wel eerder, maar mijn moeder vond me nog te jong…”

Ideale wedstrijddag: Met moeder en zus naar het stadion. In de rij voordat de poorten open zijn. Laquisha gaat iedere wedstrijd traditioneel als eerste door de poort, waarna haar moeder en zus volgen.
Mooie Kuipherinnering: “17 april 2011. Ik was mascotte bij Feyenoord-Willem II. Ik liep voorop het veld op, aan de hand van de scheidsrechter. Een Belg, dus hij was niet zo beroemd. Maar wel mooi om als eerste het veld op te komen. Vanuit de tunnel zie je het stadion toch in een heel ander perspectief dan vanuit je vak. Voor mij was dat heel speciaal.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Giovanni van Bronckhorst (“Dat is ook meteen de enige met wie ik nog niet op de foto sta.”)
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Giovanni van Bronckhorst
Favoriete Feyenoordsong: You’ll never walk alone
December 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje