Debby

Naam: Debby * Leeftijd: 37 * Woonplaats: Sittard * Seizoenkaart sinds:2002 tot 2010 en vanaf volgend seizoen weer (thuis) * Opleiding: Mavo Beroep: logistiek medewerker * Kuipkameraden: man en Vatos Locos Limburg

 

Die crisis, dat was mooi balen. Debby raakte haar baan kwijt en moest noodgedwongen dus ook haar seizoenkaart even stopzetten. Niet te betalen, want het gaat niet alleen om de kosten voor die kaart. Heen en weer rijden van Limburg naar Rotterdam gaat je ook niet in de koude kleren zitten.
Maar gelukkig gloort er weer licht aan de horizon. “Dankzij een van de vrienden met wie we altijd naar de Kuip gaan, ben ik sinds kort weer aan het werk. Dus die seizoenkaart komt er ook weer. Op zulke momenten merk je weer dat de vriendengroep die Feyenoord heeft opgeleverd gewoon geweldig is. Een tweede familie waar je altijd op kunt rekenen.”

Wie had kunnen denken dat Feyenoord de belangrijkste gemene deler zou worden in Debby’s Limburgse vriendengroep? “Sterker nog: ik had niks met voetbal. We zaten altijd te schelden op mijn vader als hij weer Studio Sport moest kijken. Tot hij aan het kijken was en ik een wedstrijd hoorde waar de supporters alleen maar aan het zingen waren. Dat sprak me zo aan, die sfeer! Het bleek Feyenoord. Vanaf dat moment was ik degene die vroeg of we Studio Sport mochten kijken.”
‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

Het was een mooie liefde, maar niet praktisch voor een tienermeisje uit Sittard. Debby’s ouders lieten haar liever niet alleen naar Rotterdam gaan. Dus kwam er een seizoenkaart van Fortuna Sittard. “Kon ik tenminste een keer per jaar Feyenoord zien.”

En nu? Nu wijkt alles voor Feyenoord. “We gaan nooit op vakantie, alles gaat naar het voetbal. Een mens moet een hobby hebben, toch?”

Ideale wedstrijddag: “Het reizen is al de helft van de lol. Om 8 uur je eerste biertje opentrekken. Met elkaar onzin uitkramen. Naar Varkenoord en dan naar de Kuip. Na de wedstrijd soms nog even naar de Legioenzaal. Eten bij de  Burger King en dan snel naar huis, want je bent zo anderhalf uur onderweg.”
Eerste Kuipherinnering: “Ik was 16 of 17 en had inmiddels wat Limburgers ontmoet die naar Feyenoord gingen. Ik kon meerijden. Het was een Europese wedstrijd, weet niet eens meer tegen wie. Wat ik vooral heb onthouden, is dat ik stikte van de hoogtevrees. Iedereen stond te springen, je voelde de tribune onder je voeten trillen. Maar ondanks de angst, vond ik dat sfeertje geweldig.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: John de Wolf
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: You’ll never walk aloneDecember 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje