Debbie

Naam: Debbie * Leeftijd: 30 * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: 2001* Opleiding: MBO * Beroep: chef de parti (horeca) Kuipkameraden: Vriendengroep (met onder andere Neffy en Kelly)

 

Ze werkte twee jaar bij café Rotterdam toen haar chef een mededeling voor haar had; Er kwam een nieuw meisje werken die ze óf heel tof zou vinden óf zou haten. Ze nam namelijk net als Debbie geen blad voor de mond en was ook voor Feyenoord. Debbies eerste reactie: “Ze is niet op zondag vrij hoor! Dat is mijn dag.” Hard werken kan ze, maar werken op wedstrijddagen, daar begint ze niet aan. “In sollicitatiegesprekken zeg ik altijd dat ik niet op zondag werk. Als me wordt gevraagd of ik naar de kerk ga, is mijn antwoord: ja, naar die ene mooie kerk op Zuid.”
Met de nieuwe collega liep het goed af. Neffy is inmiddels haar vaste Kuipmaatje geworden.
Debbies liefde voor Feyenoord ontstond overigens al ver voor ze Neffy ontmoette. Dankzij haar broer en haar buurjongens in Ommoord liep ze al vroeg in het veel te grote Feyenoordshirt van haar broer rond. “Maar het liep pas echt uit de hand toen ik in de horeca ging werken en in een ‘mannenwereld’ terecht kwam.”
Het te grote Feyenoordshirt heeft inmiddels plaats gemaakt voor een iets meer bescheiden Feyenoordketting en voor 010-kleding. Naar het stadion draagt ze verder weinig Feyenoord-gerelateerde kleding, want “Feyenoord zit in je hart niet op je sjaal”, is haar gevleugelde uitspraak.


‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

Maar de Feyenoordshirts gaan nog altijd standaard mee op de reizen die ze maakt. “Vooral Aziaten vinden dat leuk. Ze vragen van welke club het shirt is en willen alles weten. En het is gewoon leuk als je midden in Azië loopt en ineens iemand achter je hoort zeggen: zo, jij hebt een mooi shirt aan.”

Ideale wedstrijddag: “Die wedstrijd tegen 020 dit seizoen was een goeie. We waren de avond ervoor uit geweest en ik lag net op bed, toen ik werd gewekt door een berichtje op mijn telefoon: ‘Is iedereen er klaar voor’. – We hebben met onze vrienden een Facebookgroep – Daarna verschijnen allemaal berichtjes en foto’s van iedereen die richting het stadion reist. Zo leuk. Hoe kort je ook hebt geslapen, je bent er meteen weer klaar voor.”
Eerste Kuipherinnering: “Ik zat nog op de basisschool en mocht mee met de vader van een vriendinnetje. Wat ik vooral nog weet, is dat ik het Feyenoordshirt van mijn broer aan had dat vijftig maten te groot was. Ik vond hem zo stoer dat ik hem ook naar school aan wilde, ook al liep ik voor lul.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Oef, wat een k*tvraag. Doe maar Van Bronckhorst. Ik zat met zijn neefjes en nichtjes op school en was verliefd op hem, omdat hij voor Feyenoord speelde.”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Mijn FeyenoordDecember 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje