Cheyenne

Naam: Cheyenne * Leeftijd: 18 * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: 2008 (thuis) * Opleiding:  HBO * Beroep: student * Kuipkameraden: Moeder en zusje

 

Ze gaat met haar moeder en haar jongste zusje naar de Kuip. En haar vader dan? “Die is onze vierde official. Hij kijkt thuis op tv. Als wij een situatie niet goed kunnen zien op het veld, sms’t hij of de scheids het goed zag of niet. Hij is wel een paar keer mee geweest naar de Kuip, maar vindt het fijner om op tv te kijken… mijn zusje, moeder en ik zijn namelijk nogal fanatiek.”
Waar Cheyenne haar fanatieke Feyenoordliefde vandaan haalde, laat zich makkelijk raden. Haar moeder was, net als Cheyenne, ook een tiener toen ze haar eerste wedstrijd in de Kuip bezocht. Dat zij en haar zusje al op jonge leeftijd in het stadion zaten, is in het gezin dus de normaalste zaak van de wereld. Maar Cheyenne moet wel concluderen dat ze een van de weinige meiden van haar leeftijd is die in de Kuip zit. “Van mijn vriendinnen ben ik de enige die voor Feyenoord is en naar voetbal gaat. Ik zie in mijn leeftijdscategorie sowieso weinig meiden die interesse hebben in het voetbal… wel in de spelers.”
Ze had trouwens wel een interessante klasgenoot op de basisschool: Lucas Woudenberg. “Vanaf groep 6 ging hij bij Feyenoord voetballen.


‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

Ik weet nog wel dat hij altijd heel fanatiek was in alles, hij was de beste met gym en moeilijk te verslaan met spelletjes.”

Ideale wedstrijddag: “In het weekend ben ik bij mijn ouders en rijd ik mee naar Rotterdam. De sfeer vooraf is al leuk. Vroeg wakker. In de auto andere wedstrijden luisteren. Op tijd in de rij. Mijn zus gaat als eerste door het poortje als traditie. De stemming op de terugweg is afhankelijk van het spel van Feyenoord.”
Eerste Kuipherinnering: “Ik vond het stadion zo groot. Ik weet nog dat ik dacht toen ik binnen kwam: en nu?? Overal hingen spandoeken en hoe de mensen alleen al op de keeper reageerden was geweldig. Iedereen steunt de club, dat vind ik mooi. Als ik naar andere clubs ging, was het toch anders. Ik heb bij VVV en Cambuur gezeten. Daar is geen sfeer zoals bij Feyenoord. Ik miste de eenheid.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Ruben Schaken (“Tijdens een wedstrijd merkte ik een keer op dat Schaken best een dikke kont heeft. Precies op dat moment trok hij zijn shirt naar beneden. Tijdens de supportersavond vroeg ik of hij mijn opmerking had gehoord. Hij zei: ‘Nee, maar de andere spelers zeggen het ook altijd’.”)
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Geen
Favoriete Feyenoordsong: Komen wij uit Rotterdam / Ring of fire
December 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje