Chantal

Naam: Chantal * Leeftijd: 34 * Woonplaats: Zoetermeer * Seizoenkaart sinds: 2011-2012 * Opleiding: MBO * Beroep: In between jobs * Kuipkameraden: Zoon

 

Mannen vinden het meestal niet zo leuk om met haar over voetbal te praten. “Ze weten inmiddels dat ze toch wel onder de tafel worden geluld.” Waar Chantal die voetbalkennis vandaan haalt? Van haar zoon, een wandelende voetbalencyclopedie. “Daar steek je veel van op. Ik was altijd al op de hoogte van de Nederlandse competitie en (oud-)Feyenoordspelers. Hij kent ook de buitenlandse competities. Fifa13, daar leer je een hoop van, zegt hij.”
Het komt ook door haar zoon dat Chantals sluimerende Feyenoordliefde in alle hevigheid naar buiten kwam. Haar ouders waren wel voor Feyenoord, maar niet fanatiek. Toen ze trouwde met een Rotterdammer kwam er al meer liefde voor Feyenoord, maar dankzij haar zoon is nu echt het hek van de dam. “Van kleins af aan was hij al sportminded. Vorig seizoen hebben we samen onze eerste seizoenkaart aangeschaft, nadat we via het werk van mijn man al regelmatig naar de wedstrijden waren geweest.”

En nu is ze zo fanatiek, dat ze zelfs wel eens tot de orde wordt geroepen door haar 17-jarige zoon. “Mam doe even rustig, die scheids heeft gewoon gelijk, zegt ‘ie dan. En hij heeft ook wel gelijk hoor, maar ik ben gewoon bloedfanatiek.
‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

Uitwedstrijden kijken we op tv en er zijn al mensen die liever niet met me kijken, omdat ik de hele tijd rondstuiter.”
Dochter van 8 wilde ook wel eens mee naar het stadion. “Ze keek haar ogen uit: wat gebeurt hier allemaal? Daarna was het voor haar duidelijk. Ze vond het wel best zo: gaan jullie maar, ik blijf voorlopig nog even thuis.”

Ideale wedstrijddag: Zondag half 3. Rond 12 uur met de auto richting Rotterdam. Auto parkeren bij de zaak van haar zwager. Zwager gedag zeggen en hapje eten. Daarna rustig naar de Kuip lopen.  
Eerste Kuipherinnering: “Ik weet de eerste keer van mijn zoon nog heel goed. Zomer ’99. We waren net kampioen geworden. Mijn zoon was 4. De Kuip zat vol, iedereen ging uit z’n panty. Mijn zoon vond het doodeng, dus ik liep met hem de Kuip uit. Wat wil het toeval? Buiten zat Jean-Paul van Gastel in een auto klaar met de kampioensschaal. Mijn zoon bij hem zitten… kom ik erachter dat ik geen camera bij me heb.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: John de Wolf, Dirk Kuyt
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Ronald Koeman
Favoriete Feyenoordsong: Openingstune
December 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje