Carmen

Naam: Carmen * Leeftijd: 28 * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds:2002-2003 * Opleiding:  Havo * Beroep: verpleegkundige * Kuipkameraden:man en vriendinnen

 

Op 28 maart 2009 gaf ze haar huidige man het ja-woord in de Kuip. Ze kenden elkaar een jaar, wisten dat ze wilden trouwen en dat dat in de Kuip moest gebeuren, de datum was geprikt, het stadion ‘gereserveerd’… er ontbrak alleen nog een detail. “Mijn vriend had me nog niet officieel gevraagd.” Gelukkig werd dat probleempje ook snel verholpen en kon het hele gezelschap op de grote dag naar de Kuip. “De vader van Bennie Wijnstekers regelde die dag alle randzaken. Hij moest ook een nummer instarten, maar dat lukte niet zo. Ik ben net zo lang blijven zitten tot hij het had geregeld. Het was mijn bruiloft, dus het moest wel kloppen allemaal.”
En zo zeiden Carmen en haar man tussen de Feyenoordtrofeeën ‘ja’ tegen elkaar. De kroon op een echte Feyenoordliefde, want Carmen ontmoette haar man ook via Feyenoord. Bij DHZ, waar ze allebei standaard hun wedstrijddagen begonnen. Handig, zo’n vriend die ook voor Feyenoord is: “Ons wereldje is toch een andere cultuur. Als je man niets met voetbal heeft, krijg je al snel te horen ‘moet je nou alweer?’. Daar hebben wij geen last van.”


‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

Daar heeft Carmen eigenlijk nooit last van gehad. Ook vroeger thuis niet. “Mijn vader kreeg de Feyenoordliefde van mijn opa bijgebracht. Thuis luisterden we de wedstrijden altijd op de radio. Dan zei mijn vader tegen me: je moet wel voor Feyenoord worden hè. Toch denk ik niet dat het per se door zijn woorden komt dat ik nu al tien jaar een seizoenkaart heb. Het moet uiteindelijk ook in je zitten.”

Ideale wedstrijddag: “Zaterdag en zondag, het heeft allebei wel wat. Het liefst zie ik al mijn vrienden alvast voor de wedstrijd, lekker ouwehoeren, naar de Kuip en dan hopen dat Feyenoord wint natuurlijk. Daarna de kleine halen, want die gaat gezellig naar mijn ouders.”
Eerste Kuipherinnering: “Ik vind het moeilijk om die dingen precies te onthouden. Ik was geloof ik 15, ging met mijn oom mee en wilde daarna alleen maar vaker. Ik weet ook nog dat ik met een vriendin van vrijdagavond  tot zaterdagochtend voor de deur van Primera in Hilversum heb gelegen voor kaarten voor de bekerfinale. Het hele dorp liep uit om ons te bekijken.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: John de Wolf
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord
December 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje