Neffy

Naam: Neffy * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds:2002-2006 en vanaf 2009 (thuis) * Opleiding: MBO * Beroep: sous-chef * Kuipkameraden: Vriendengroep

Gaston Taument, daar begon het allemaal mee. Een klasgenoot op de koksschool was idolaat van hem, terwijl Neffy zich maar een ding kon afvragen: Gaston wie? Met een moeder die voor de ‘verkeerde’ club was en familie die eigenlijk niet zo heel veel om voetbal gaf, kwam die naam uit een andere wereld. Een wereld die ze snel genoeg zou leren kennen. “Ik zat op de koksschool, tussen de mannen, dan pik je de liefde voor Feyenoord al snel op. Als je eenmaal naar de Kuip bent geweest, wil je alleen maar meer. Op mijn veertiende legde ik al mijn geld opzij voor mijn eerste Feyenoordshirt. Ik was er zo trots op. Tot ik hem op een dag probeerde te strijken… Gat erin. Het was een drama voor me.”

'Mijn volgende
kind
gaat natuurlijk
Coen heten.' 

Staat nu op vak X met vriendinnen Kelly en Debbie, die ze via het voetbal ontmoette, net als de rest van de groep. Allemaal horecamensen. Net als Neffy. Dat is soms wel eens schipperen met werktijden op wedstrijddagen. “Toen ik nog bij café Rotterdam werkte, startte ik op een zondag vroeg met werken, ging daarna als een gek naar de Kuip en daarna weer terug naar de keuken.”

Heeft een zoontje. De enige voor wie ze haar seizoenkaart even wilde opgeven. Ove heet hij. Inderdaad vernoemd naar de legendarische Ove Kindvall, de Zweedse spits die de beslissende goal maakte voor Feyenoord in de Europacup I finale in 1970. “O ja, goed om te weten voor een toekomstige man: mijn volgende kind gaat natuurlijk Coen heten.”

Ideale wedstrijddag: Een ‘paar’ drankjes doen op Zuid, slap ouwehoeren en daarna naar de Kuip
Eerste Kuipherinnering: Niet de eerste, wel één van de mooiste herinneringen: Feyenoord-020 in 2006, 3-2. “Als ik denk aan dat doelpunt van Kuyt, krijg ik nog kippenvel.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: John de Wolf
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Hand in hand kameraden

22 december 2012

'Ik zat op de koksschool, tussen de mannen, 

dan pik je de liefde voor Feyenoord al snel op.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje