Linda

Naam: Linda * Woonplaats: Roosendaal * Seizoenkaart sinds:2000-2001 (thuis) * Opleiding: MBO * Beroep: Pedagogisch medewerker *Kuipkameraden: Man, vriend en een vaste club uit het vak

Die nieuwe Kuip hoeft er niet zo nodig te komen, als het aan Linda ligt. Een beetje vanuit nostalgische overweging, maar vooral ook vanuit praktisch oogpunt: in de elf jaar dat ze in vak Z zit, heeft ze een vaste vriendengroep opgebouwd, waarvan een deel gebonden is aan de rolstoelplek en een deel niet. “Blijven we dan wel bij elkaar in een nieuwe Kuip?”
Ze begon samen met haar huidige man, een vriend en een vriendin twaalf jaar geleden aan het Kuipavontuur. Leuk tijdverdrijf in weekend. “Lekker de frustratie eruit gooien. Als er iets mis ging in het veld, was ik de tetteraar van het groepje. Nu niet meer hoor. Ik bedenk me tegenwoordig: ze horen me toch niet.”
Dochterlief is zes en gaat al sinds haar eerste levensjaar mee naar de eerste training. Met wedstrijden wordt nog even gewacht, maar de liederen kent ze al. Hand in hand was het eerste wat ze leerde.

'Ik tetter tegenwoordig
minder. Ze horen
me toch niet.' 

Linda stond trouwens zwanger in de Kuip naar Feyenoord-Ajax te kijken. Een wedstrijd die daardoor extra veel indruk maakte. “Het was de laatste wedstrijd dat Feyenoord-Ajax met uitpubliek werd gespeeld. Er zat zo veel spanning en agressie om die wedstrijd heen. Dat maakte indruk. Liep ik daar met mijn dikke buik. Maar toch gaan hè. Ik moest erheen.”

Ideale wedstrijddag: Dochter gaat naar opa en oma, vroeg vertrekken uit Roosendaal voor een parkeerplek dicht bij het stadion. Naar binnen zodra de poorten open gaan.
Eerste Kuipherinnering: “De eerste wedstrijd met seizoenkaart was Feyenoord-PSV. Ik vond het niks. We stonden weggedrukt in Z4, maar later hebben we onze plek wel gevonden.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Henke Larsson
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: “Een echte favoriet heb ik niet, maar Koeman doet het op het moment goed.”
Favoriete Feyenoordsong: Hand in hand kameraden

18 december 2012

'Liep ik daar bij Feyenoord-Ajax met mijn zwangere buik, 

maar toch gaan hè. Ik moest erheen.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje