Hermiene

Naam: Hermiene * Woonplaats: Spijkenisse * Seizoenkaart sinds: 2005-2006 (thuis) * Opleiding:  MBO * Beroep: Logistiek administratief medewerkster * Kuipkameraden: vrienden

50 euro neerleggen voor een kaartje voor Feyenoord-Ajax en vervolgens weggestopt zitten in vak CC? Hermiene geeft liever even 5 keer meer uit voor een seizoenkaart. Een paar jaar geleden werden haar stadionbezoekjes steeds frequenter, dus een seizoenkaart was een logisch stap. Zeker toen een collega er ook wel oor naar had om naar de Kuip te gaan. Vak Z werd het, dicht op het veld.
Eigenlijk is het raar dat dat pas in 2005 gebeurde, want die Feyenoordliefde zat er al vroeg in. Niet raar, als je weet dat Hermiene ‘op Zuid’ opgroeide. “We konden het gejuich uit de Kuip vroeger bij ons thuis horen.”
En het is niet alleen de liefde voor Feyenoord die haar naar de Kuip bracht, het is ook het spelletje. Het voetbal. Hermiene voetbalde zelf vroeger, is fan van het Engelse voetbal, kan Barcelona erg waarderen, maar Feyenoord staat toch echt met stip bovenaan.

'We konden het gejuich
uit de Kuip vroeger
bij ons thuis horen.'

Ziet het liefst een pot voetbal waar vechtlust in zit. “Er mag van mij best wel eens doorgezaagd worden.” Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij zijn wat dat betreft goed bezig dit seizoen. Hoewel de kwaliteit per wedstrijd kan verschillen, waarop Hermiene maar een ding kan zeggen: “Word jij effe lekker gewisseld.”
Kijkt na een verloren wedstrijd liever even niet die samenvatting op Studio Sport, want het commentaar van de ‘kenners’ op tv maakt het er niet beter op. Bij gewonnen wedstrijden is dat trouwens ook het geval. “Die Frank Snoeks, die weet een prachtgoal van Feyenoord nog compleet de grond in te boren. Als ik zijn stem hoor, gaat bij mij het geluid van de tv uit.”

Ideale wedstrijddag: Rustig opstaan en dan richting de Kuip rijden
Eerste Kuipherinnering: “Er zijn zo veel herinneringen, dat ik dat even niet meer weet.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: József Kiprich
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Hand in hand kameraden

16 december 2012

'Er mag van mij best wel eens doorgezaagd worden.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje