Marlies

Voornaam: Marlies * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart: van 2002 tot 2007 (Thuis) * Opleiding: WO * Beroep: jurist, HRM adviseur * Kuipkameraden: vriendinnen, vader, vader van vriendin

Ja, 2002 was haar eerste jaar mét seizoenkaart en ja, ze was erbij toen op 8 mei die UEFA Cup werd binnengesleept. Vak U. Een kaartje bemachtigd zonder de voorrang van een gold- of silvercard. Hoe het haar was gelukt? “We hadden iemand met een stapel seizoenkaarten naar Amsterdam gestuurd. Hier in Rotterdam stond het tien rijen dik bij de voorverkooppunten en sloegen de computers op hol. Daar natuurlijk niet. Wat was ik emotioneel toen we die kaarten hadden.”
Toch was die finale niet eens de beste wedstrijd in de reeks naar de UEFA Cup. “Die gingen we gewoon winnen, daar had ik vooraf al geen twijfel over.” De kwartfinale tegen PSV, die was pas spannend. Met de glansrol voor Van Hooijdonk die in de verlenging de gelijkmaker scoorde en de penaltyreeks besliste. “We hadden een k*tplek, zaten helemaal tegen het plexiglas gedrukt, maar we gingen helemaal los daar.”

'Wat was ik
emotioneel toen
we die kaarten
voor de UEFA
Cup finale hadden' 

Een seizoenkaart heeft Marlies niet meer sinds ze in 2007 naar Curaçao vertrok. Toen ze terugkwam had het grootste deel van haar vriendinnengroep de seizoenkaart ingewisseld voor een pak luiers.

Nu blijft het voorlopig bij sporadische stadionbezoekjes. Mee met de vader van een vriendin. “Zij is Feyenoord-fan, maar weet nog maar net wat een doelpaal is. Haar vader staat doodsangsten uit dat ze op een verkeerd moment opspringt. Als hij mij meeneemt, weet hij tenminste dat er niks kan gebeuren.”

Ideale wedstrijddag: Sinds ze geen seizoenkaart meer heeft: “Geen teletekst kijken, geen Facebook of andere media, waar uitslagen kunnen worden gemeld, voordat ik zelf Studio Sport heb gekeken.”
Eerste Kuipherinnering: Geen herinneringen aan een eerste wedstrijd. Wel aan bijzondere wedstrijden, zoals de hele aanloop naar de UEFA Cup in 2002
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Pierre van Hooijdonk
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: You’ll never walk alone (“Als Lee Towers het live zingt”)

12 december 2012

' Tijdens de kwartfinale van de UEFA Cup hadden een k*tplek, helemaal tegen het plexiglas gedrukt,

maar we gingen helemaal los daar.' 

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje