Myrthe

Voornaam: Myrthe * Woonplaats: Hillegom * Seizoenkaart: van 2007 tot 2011 (Thuis) * Opleiding: HBO * Beroep: student/zaterdagbaan *Kuipkameraden: vader, af en toe vriendinnen

Daar stond ’ie dan: Robin van Persie. Klaar om Feyenoord te verruilen voor Arsenal. In zijn handen bloemen en … een pino knuffel. Net daarvoor toegeworpen door Myrthe. “Ik was in die tijd rond de 13 jaar. Robin van Persie was mijn voetbalheld. Toen hij de club verliet was ik erg verdrietig. Op zijn afscheid heb ik een gele pino knuffel (waarom deze? geen idee) naar hem gegooid met een briefje eraan, waarin ik hem vertelde hoe goed ik hem vond en dat ik hem erg ging missen.”

Zes jaar was Myrthe toen haar vader haar voor het eerst meenam naar de Kuip. Ieder seizoen zat ze wel een paar keer op de tribunes. En toen was daar op haar zeventiende verjaardag haar allereerste (halve) seizoenkaart. Daar zat ze, in vak D, naast die nette vrouw van rond de zestig die altijd zenuwachtig was, Myrthes hand vastpakte en zo hand in hand met haar de wedstrijd analyseerde.

'Die seizoenkaart is even
niet te betalen met
slechts een zaterdagbaantje'

Die seizoenkaart. Het zit er nu even niet in. Niet te betalen met slechts een zaterdagbaantje. “Ik ben blij als ik in het voorjaar van 2013 afstudeer, zodat ik fulltime kan werken en weer een seizoenkaart kan nemen.”

Ideale wedstrijddag: Met vader in de auto van Hillegom naar Rotterdam, parkeren bij de Gamma. Op de tribune met koffie, thee en een koek het wedstrijdboekje doornemen. Springen als de wedstrijd begint en springen na het laatste fluitsignaal als ‘we’ hebben gewonnen.
Eerste Kuipherinnering: “Ik herinner me vooral de indruk die de Kuip op me maakte.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Hoewel Jean Paul van Gastel mijn eerste favoriet was, is Robin van Persie toch wel mijn meest favoriete Feyenoordspeler allertijden.”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Geen uitgesproken mening, maar Van Marwijk is een goede met winst van de UEFA Cup en de KNVB beker – wat ook meteen Myrthes eerste keer op de Coolsingel was.
Favoriete Feyenoordsong: Super Feyenoord

5 december 2012

'Bij het afscheid van Van Persie gooide
ik een gele pino knuffel naar hem.

Waarom die? Geen idee.' 

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje