Feyenoordvrouw 3 Meike

Voornaam: Meike * Woonplaats: Bergschenhoek *Seizoenkaart: van 2006 tot 2008 (Thuis) * Opleiding: HBO * Beroep:Werkzoekende * Kuipkameraden: Vriendin, vrienden, broer, moeder, man

Houdt van werkvoetbal. Dat ‘verwende lamzakkengedoe’ van sommige jonge spelers vindt ze om je dood te schamen. “Vol erin en het is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.” Meike vond de Feyenoordtijd met John de Wolf, Ulrich van Gobbel, Ruud Heus en Ed de Goeij dan ook een hele mooie. Voor haar leken oude tijden even te herleven toen Dirk Kuyt Feyenoord kwam versterken, al kreeg hij de rest van het elftal ook niet altijd mee.
De basis voor haar liefde voor voetbal en Feyenoord werd twee generaties geleden al gelegd. Haar opa was een echte Xerxaan, uit de tijd dat Xerxes nog op hoog niveau voetbalde (Faas Wilkes, Coen Moulijn en Willem van Hanegem begonnen er hun carrière). Haar moeder groeide dus op met voetbal en dat bracht ze ook over op haar kinderen. Dé club werd Feyenoord, omdat Xerxes geen rol van betekenis meer speelde op landelijk niveau tegen de tijd dat Meike zich voor voetbal ging interesseren. En omdat haar opa een hekel aan Sparta had.

'Mijn eerste Kuipbezoek was
bijna een spirituele ervaring.
De zon op het veld, het
geluid van de volle tribunes...' 

“Laatst speelde Feyenoord trouwens tegen Xerxes voor de beker, voor het eerst weer sinds de jaren zestig, dat was mooi. Helaas leeft mijn opa al lang niet meer en is mijn oma een paar weken voor de wedstrijd overleden.”

Ideale wedstrijddag: “Lekker weer. Niet te warm, niet te koud. Een plaatsje in de zon waar je zo gezellig zit. Een vriendin naast me om de week mee door te nemen en dan winnen met minstens drie doelpunten verschil, zodat je niet negentig minuten op het puntje van je stoel zit.”
Eerste Kuipherinnering: “Volgens mij nam mijn moeder me mee naar het stadion. Geen idee tegen wie we speelden en wat de uitslag was. Ik kan me alleen herinneren dat het zo ‘echt’ aanvoelde. Had tot die tijd alleen voetbal op tv gezien en nu stond ik zomaar in de Kuip. Bijna een spirituele ervaring. De zon op het veld, het geluid van de volle tribunes, de spelers die het veld op kwamen, de voelbare spanning tijdens de wedstrijd en dan de ontlading na een doelpunt. Ik vond het prachtig.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Ulrich van Gobbel (en Dirk Kuyt natuurlijk)
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Willem van Hanegem (“Hoewel hij nu te zuur geworden is”)
Favoriete Feyenoordsong: Hand in Hand kameraden

3 december 2012

'Het liefst wil ik winnen met minstens drie doelpunten verschil,

zodat je niet negentig minuten op het puntje van je stoel zit' 

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje