Karen

woonplaats: Utrecht
seizoenkaart sinds: 2002-2003
opleiding: WO
beroep: student
kuipkameraden: moeder, tante, nichtje en nichtje

Met een moeder die fanatiek Feyenoordsupporter is, is het logisch dat de Feyenoordliefde met de paplepel wordt ingegoten, toch? “Nou… mijn moeder is ook docent geschiedenis en als ze aan haar leerlingen moet uitleggen wat ‘indoctrinatie’ is, gebruikt ze mij en mijn twee zussen als voorbeeld…” Fan worden van een andere club? Nee, dat komt niet in Karen op. Op haar zesde bezocht ze haar eerste wedstrijd in de Kuip met haar moeder en twee zussen. Inmiddels is ze zo’n beetje haar moeders vaste Kuipmaatje. “Tien jaar geleden schafte mijn moeder haar eerste seizoenkaart aan met daarbij een seizoenkaart voor mijn oudste zus en een voor mij. Nu doen mijn zus en ik samen met een kaart, maar ik ben degene die het meest gaat op dit moment.”
De situatie bij haar thuis wordt door omstanders als hilarisch ervaren. Terwijl de vier vrouwen in huis voetbal kijken, zit pa stil in een hoekje een boek te lezen. Hij heeft zo goed als niets met voetbal, hoewel hij best bereid is mee te doen aan de gekte die in huis heerst rond wedstrijden van Feyenoord.

 “Het bijgeloof bij ons in huis is groot. Dat komt vooral vanuit mijn moeder. Er moet van alles gebeuren voor en tijdens de wedstrijd. Shirt aan, sjaaltje om, mascottes op de juiste plek. En er komen steeds weer nieuwe rituelen bij. Nu hebben we weer een poppetje dat een speciaal shirt aan moet. We weten dat het geen garantie is om te winnen, maar we weten wel dat wij er in ieder geval alles aan hebben gedaan om Feyenoord te laten winnen.”

Ideale wedstrijddag: Met de trein naar het stadion. Na de wedstrijd terug naar het ouderlijk huis waar papa klaar zit met een drankje. ’s Avonds wedstrijd terugkijken en nog even de momenten doornemen die vanaf de tribune niet goed te zien waren.
Eerste Kuipherinnering: “Ik was zes. Als het goed is speelde Feyenoord tegen Fortuna Sittard. Ik weet nog wel dat Ronald Koeman scoorde.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Giovanni van Bronckhorst Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk Favoriete Feyenoordsong: Hand in hand kameraden.

Maart 2013

Terwijl de vier vrouwen in huis voetbal kijken, 

zit pa stil in een hoekje een boek te lezen.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje