Netty

Naam: Netty * Woonplaats: Spakenburg * Seizoenkaart sinds:1999 * Opleiding:  LHNO * Beroep: caissière * Kuipkameraden: man

Ze was nogal tegendraads vroeger. Netty kwam uit een 020 nest, maar werd gewoon fan van Feyenoord. De club trok haar. Ze was 10, haar oom was getrouwd met een Rotterdamse en hij zei: jij gaat een keer mee naar de Kuip. Daarna was ze om. Er kwamen Feyenoordposters aan de muur van haar kamertje en ze trok zich niets aan van de geintjes die over haar club werden gemaakt. Doet ze nog steeds niet. In Spakenburg en op haar werk heeft ze het ook niet al te makkelijk, maar ze zoeken het maar uit. “Ik heb een brede rug, ik laat alle kritiek er zo van af glijden.”
Haar man begrijpt de liefde voor Feyenoord gelukkig wel. “Hij vond voetbal leuk, maar had niet echt een voorkeur. Tot we een keer samen naar de Kuip gingen. We vonden het zo gaaf dat we meteen daarna een halve seizoenkaart hebben genomen en zijn blijven hangen.”

 'In mindere tijden
hebben spelers
ons juist nodig
.'

Sindsdien kwam er ieder seizoen een nieuwe seizoenkaart. “Thuis blijven als het slecht gaat? Dat komt echt niet in mij op. Oh nee! Je bent supporter of je bent het niet. Tuurlijk zitten er ook mindere moment tussen. Dan hebben de spelers je juist heel erg nodig.”

Interessant detail: zo eensgezind als Netty en haar man zijn in de liefde voor Feyenoord, zo lijnrecht staan ze tegenover elkaar in de Spakenburgse derby. “Hij is voor IJsselmeervogels, ik voor Spakenburg, maar we slapen nog steeds samen hoor.”

Ideale wedstrijddag: Ruim van tevoren van huis weg. Auto parkeren, bakkie doen bij McDonalds. Uur van tevoren voor de poort. “We houden voor onze groep de stoelen bezet. Dan moet je wel op tijd zijn, want de bovenste rijen in Vak W zijn als eerste weg.”
Eerste Kuipherinnering: “Mijn oom nam me mee toen ik 10 was. Ik heb me helemaal schor gezongen, ik heb doelpunten gezien bij het leven. Het werd geloof ik 6-0, maar tegen wie we speelden? Geen idee.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Paul Bosvelt
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Willem van Hanegem
Favoriete Feyenoordsong: You’ll never walk alone

  Maart 2013

'Thuis blijven als het slecht gaat? 

Dat komt echt niet in mij op'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje