Alice

Naam: Alice * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds:1995-1996 * Opleiding: Mavo * Beroep: beveiliger * Kuipkameraden: vriendinnen

De Feyenoordliefde uitleggen? Een onmogelijke taak, vindt Alice: “Ik ben heel mondig, maar als ik de Feyenoordliefde wil verwoorden… Het moet in je zitten. Je kunt niet ineens Feyenoordsupporter ‘worden’. Het is hetzelfde als eten, drinken, naar de wc gaan, slapen. Het is een levenswijze. Die is niet te omschrijven in woorden. Je moet het voelen.”
De beste manier om dat te voelen, is meegaan naar een Europese uitwedstrijd. “Die saamhorigheid is zo mooi. In het buitenland zoek je elkaar op. Ook al ken je elkaar niet, je drinkt samen een biertje. Je helpt elkaar. Het voelt als een warme deken om onder te kruipen. Je voelt je op die momenten zo trots en verbonden. Het is hetzelfde als een relatie hebben met iemand. Een tweede partner… hoewel het voor veel mannen zelfs de eerste partner is.”

Maar zelfs al die mooie woorden blijken niet altijd genoeg om de liefde uit te leggen. Best lastig. “Ik ben een vrouw, ga naar Feyenoord, heb tattoos. Dan ben je al snel een aso. Sorry hoor, dat is zo irritant. Ik heb een baan, werk voor mijn centen, ben een goeie moeder. Mensen weten niet genoeg van jouw wereld, alleen wat ze op tv zien en baseren daar op dat je slecht bent.”

 'De saamhorigheid
bij een uitwedstrijd
is zo mooi
.'

Zagen buitenstaanders ook maar eens die andere kant van de Feyenoordliefde. Die kant die de meerderheid van de supporters kent. “Het kampioenschap in '99 werd overschaduwd door plunderingen en een schietpartij. Terwijl die dag zo geweldig was. Ik had een dikke strot van emotie in het stadion, had al wat tranen van vreugde gelaten. En dan die wandeling met duizenden fans van het stadion naar de Coolsingel. Onderweg hingen mensen uit de ramen met vlaggen, we kregen drinken aangeboden. Daar gaat het om. Dát moet je voelen.”

 Ideale wedstrijddag: Zaterdagavond, van tevoren met vrienden een biertje drinken, daarna wandelend naar de Kuip. “Zaterdag hangt er een heel andere sfeer. De Kuip met de lichten aan is magisch.”
Eerste Kuipherinnering: December ‘94, Feyenoord-RKC. “Dat is de eerste wedstrijd die ik bewust heb meegemaakt. De tijd van helden als Taument en Kiprich. Het was een heel saaie wedstrijd, koud, maar ik vond het helemaal geweldig om in de Kuip te zijn.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Henk Fräser, Willem van Hanegem
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord

 Maart 2013

'De wandeling naar de Coolsingel

met duizenden supporters. Daar gaat het om. Dát moet je voelen'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje