Nicole

Naam: Nicole (beter bekend als Lollie) * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: 2000 (thuis) * Opleiding:  MBO * Beroep: grafisch modevormgeefster * Kuipkameraden: vriend en vriendinnen

FRick, dat moet volgens Nicole de benaming van een vrouwelijke Feyenoordfan worden. “Een combinatie van Feyenoord Rotterdam en chick. Als je met je Feyenoordvriendinnen op pad gaat, ga je weg met je FRickies.”
Is zelf al een FRick zolang ze zich kan herinneren, wat best bijzonder is met een fanatieke Spartaan als vader. De Feyenoordliefde kwam dan ook via haar neven tot bloei en sinds 2000 zit er een seizoenkaart in haar portemonnee.

Speelt zelf voetbal en heeft daarom aardig inzicht in het spelletje. Dat leidt ertoe dat Nicole een behoorlijk fanatieke supporter is. “Bij een doelpunt ga ik helemaal los. Ook als er iets oneerlijks in het veld gebeurt, maar niet als de tegenpartij toevallig voor onze neus bij de cornervlag staat. Dat vind ik nergens op slaan.”
Ontmoette haar vriend tijdens een voetbalfeestje bij FC Boszoom. Hij is ook voor Feyenoord, hoewel dat een beetje soft is uitgedrukt. Gijs is namelijk beheerder van de Legioenzaal en daar bovenop behoorlijk bekend Feyenoordsupporter. Handig, kunnen ze samen de liefde voor de club delen. Dus staat het huis vol Feyenoordherinneringen: bronzen beeldje van Coen Moulijn, bronzen beeld van hand met Kuip, een wc vol herinneringen aan de club. 

 'Bij een doelpunt
ga ik helemaal los.'

“En ik draag dagelijks mijn Feyenoordketting en heb inmiddels verschillende Feyenoordtattoos.”
Dit jaar kwam er een mooie kroon op Nicoles supporterschap: ze is januari. Of anders gezegd: ze poseerde voor de supporterskalender en prijkt de eerste maand van 2013 dus met haar foto in menig Feyenoordhuishouden. “Dat waren twee dromen die tegelijk uitkwamen. Natuurlijk droom je er als meisje stiekem van om model te worden en dan kun je dit ook nog eens doen voor je club.”

Ideale wedstrijddag: “Ik vind de zaterdagavond erg leuk. Het heeft meer sfeer. Samen met vriendinnen en mijn vriend voetbal kijken. Mijn vriend en ik geven elkaar standaard twee zoenen bij een doelpunt. Daarna naar de Legioenzaal waar het zaterdag goed los kan gaan met regelmatig grote namen achter de draaitafel.”
Eerste Kuipherinnering: “De laatste kampioenswedstrijd in ‘99. Ik ging mee op de seizoenkaart van mijn oom. Daarna heb ik er meteen zelf een aangeschaft. Het was gelijkspel, we zijn met z’n allen naar de Coolsingel gelopen. Ik was verkocht.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: John de Wolf
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Mario Been (“Hij was niet de beste, maar voor mij is hij wel een echt een Feyenoordtrainer. Naast prestatie, vind ik het Feyenoordgevoel ook belangrijk.”)
Favoriete Feyenoordsong: Rotterdam hooligan

 

 Februari 2013

'Als je met je Feyenoordvriendinnen op pad gaat, 

ga je weg met je FRickies'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje