Carlinde

Naam: Carlinde * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: 2012-2013 * Opleiding: WO * Beroep: Student / invaljuf * Kuipkameraden: moeder, zus, tante, nicht

Psychologie. Leuke studie. En ook leuk toe te passen in de Kuip. “Het is mooi om te zien hoe spelers reageren op kritiek. Als Schaken er van langs krijgt door het publiek, wil ik echt roepen: doe nou niet, zie je niet dat hij gefrustreerd raakt? Boëtius is wat dat betreft opvallend. Hij is super jong, maar lijkt altijd zijn hoofd koel te houden.”
Carlinde is sowieso eerder vóór Feyenoord dan tégen iets of iemand anders. Durft zonder blikken of blozen Wijnaldum als favoriete speler te noemen, terwijl de helft van het stadion hem van de favorietenlijst schrapte toen hij naar PSV vertrok. “Ik vind het leuk dat hij uit de jeugd van Feyenoord komt. Hij blijft een goeie voetballer, een sympathieke jongen. Ik had het met hem te doen toen hij werd uitgejouwd. Het is kortzichtig om iemand uit te jouwen. Je kunt je ook in hem verplaatsen. Het is gewoon een keuze van die speler. Hij dacht bij PSV betere resultaten te boeken… dat was dan net weer niet het geval.”

 'Ik ben vóór
Feyenoord in
plaats van tégen
iets of iemand.'

Schafte dit seizoen pas haar eerste seizoenkaart aan. Terwijl moeder en zus al twee seizoenen in de Kuip zaten en tante en nichtje al zo’n tien seizoenen. “Het had mijn interesse nog niet. Ik basketbalde. Had niet veel met voetbal. Eigenlijk vond ik dat wel jammer. Zij hadden met z’n allen die passie en ik miste dat een beetje. Vier jaar geleden besloot ik weer eens mee te gaan (ik was vroeger al een paar keer in de Kuip geweest) en ik vond het eigenlijk wel heel leuk.”
En zo zit moeder nu met haar twee dochters op de tribune, terwijl vader en zoon thuis blijven. “Ik geloof dat ze daar best wel trots op is.”

Ideale wedstrijddag: Zondag. Op de fiets naar de Kuip. Na de wedstrijd met zus en moeder mee naar ouderlijk huis om Studio Sport te kijken.
Eerste Kuipherinnering: “Ik was 10. De wedstrijd was best goed, want het werd volgens mij 5-3. Tegen wie, dat weet ik niet meer. Maar op dat moment had ik het gevoel nog niet te pakken. Mijn interesse lag nog niet bij het voetbal.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Georginio Wijnaldum
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Ronald Koeman
Favoriete Feyenoordsong: Super Feyenoord

 Februari 2013

'Ik zit met mijn moeder en zus op de tribune, 

terwijl mijn vader en broer thuis blijven'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje