Iris

Naam: Iris * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: 2009 * Opleiding: Vwo * Beroep: Horeca * Kuipkameraden: Moeder, zus, tante, nicht

“We vonden dat we Feyenoord moesten steunen om alsnog zo ver mogelijk te komen.” Het was voor Iris en haar moeder de reden om in de winterstop van het rampzalig begonnen seizoen 2008-2009 een halve seizoenkaart aan te schaffen. Trainer Gertjan Verbeek zou even daarna ontslagen worden, waardoor assistent trainer Leon Vlemmings de touwtjes in handen kreeg.
Tante en nichtje zaten al een paar jaar op Vak Z en na wat rekenwerk bleek een seizoenkaart ook nog eens goedkoper dan al die losse tickets die Iris en haar moeder tot die tijd kochten. Zus sloot zich er dit seizoen bij aan, zodat moeder, tante, dochters en nichtje nu samen de verrichtingen van Feyenoord volgen.
Pap zit thuis en kijkt ’s avonds mee naar Studio Sport. Broerlief heeft een voorkeur voor die ene club uit Eindhoven. Iris: “Ik weet niet hoe het zo gekomen is. We hebben het onderhand geaccepteerd.”

Heeft een paar Feyenoordshirts, maar draagt die vooral als ze zelf gaat sporten. Wat een geinig effect geeft: een meisje in Feyenoordshirt op het hockeyveld. “De meeste teamgenoten verbazen zich erover dat ik zo fanatiek ben, maar vinden het zeker ook leuk.” Het zijn trouwens meestal de mannen die op haar Feyenoordshirt reageren. 

 'Een meisje in Feyenoordshirt
op het hockeyveld
.'

“Ik krijg regelmatig van mannelijke vrienden te horen dat ik het enige meisje ben met wie ze over voetbal kunnen praten.”
De hockey zorgt wel eens voor een dilemma. Ook die wedstrijden worden op zondag gespeeld, dus valt er wel eens een wedstrijd samen met die van Feyenoord. Welke sport gaat er in dat geval voor? “Toch wel de hockey. Ik kan het team niet in de steek laten. En er staat altijd wel iemand klaar die op mijn kaart naar de Kuip wil.”

Ideale wedstrijddag: “Ik heb meerdere wedstrijdshirts. In het begin was ik wel zo bijgelovig dat ik de volgende wedstrijd hetzelfde shirt droeg als we hadden gewonnen, maar daar ben ik vanaf. De zondagwedstrijden vind ik het leuks. Met mijn moeder op de fiets naar de Kuip. Mijn tante, nicht en zus zien we daar.”
Eerste Kuipherinnering Feyenoordherinnering: “De UEFA Cup winnen in 2002. We keken met de hele familie thuis bij ons.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Romeo Castelen
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Ronald Koeman
Favoriete Feyenoordsong: “Niet per se een favoriet, maar als iedereen You’ll Never Walk Alone zingt en zijn sjaaltje pakt, maakt dat wel indruk.”

Februari 2013

'Als iedereen You’ll Never Walk Alone zingt 

en zijn sjaaltje pakt, maakt dat wel indruk'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje