Hilde

Naam: Hilde * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: 2009 * Opleiding: WO * Beroep: juf op basisschool * Kuipkameraden: dochters, zus, nicht

Eigenlijk kijkt ze nooit voetbal in de kroeg. Maar er was die ene keer, de laatste wedstrijd van het seizoen 2011-2012, dat ze in Rotterdam met haar twee dochters op een barkruk naar Heereveen-Feyenoord keek. En daar was nu net de televisieploeg van de NOS die het wel leuk vond: drie voetbal kijkende vrouwen op een rij. ‘s Avonds was het drietal in heel Nederland te zien op het 8 uur journaal. De reacties waren allemaal positief. “Ik kreeg vooral te horen dat mensen een heel ander beeld van voetbalsupporters hadden. Ik heb dus mooi de positieve supporter op de kaart gezet.”

Redelijk uniek is de situatie bij Hilde thuis wel te noemen. Manlief houdt wel van Feyenoord, maar kiest voor comfort en kijkt dus thuis op de bank. Zoonlief is voor PSV en de twee dochters gaan met moeder mee naar de Kuip.
De geschiedenis herhaalt zich wat dat betreft. Hilde zit namelijk ook met haar eigen zus in de Kuip.
Sinds kort weer. Vroeger gingen ze met vader mee, die wethouder was in Rotterdam, daarna zakte het stadionbezoek even in. “Ik kwam in het bestuur van een amateur voetbalvereniging, dus zat ik op zondag daar langs de lijn. Toen ik een paar jaar geleden weer eens met mijn zus mee ging naar de Kuip, vond ik het weer zo leuk. Alsof ik een grote huiskamer binnenliep.”

 'Alsof ik een
grote huiskamer binnenliep
.'

Met de aanschaf van de seizoenkaart maakte ze meteen een statement. Seizoen 2008-2009 was in volle gang. Gertjan Verbeek maakte er een potje van en werd de laan uit gestuurd, maar Hilde en dochter Iris besloten een halve seizoenkaart aan te schaffen om hun club te steunen.
“Ik leef heel erg mee. Ik ben zo erg dat ik niet kijk als de tegenpartij in de buurt van ons doel komt. Hoewel ik me heb voorgenomen dat dit seizoen niet meer te doen. Je mist toch heel veel. Een mooie redding van Mulder, een goeie verdedigende actie. Want daar houd ik van: werkvoetbal en spelers die er op karakter komen. Ik denk dat dat ook mijn keuze voor de club heeft bepaald.”

Ideale wedstrijddag: Geen rituelen. Na het dramatische eerste seizoen met seizoenkaart zijn ze allemaal overboord gegooid. Zondagmiddag half 3 is de favoriet. Op de fiets naar de Kuip. Bijtijds aanwezig om bij elkaar te kunnen zitten. ’s Avonds thuis met het hele gezin Studio Sport kijken.
Eerste Kuipherinnering: “Niet de eerste, wel de meest indrukwekkende: Feyenoord-Twente 1974, de kampioenswedstrijd. We stonden op vak S. De Twentesupporters een vak naast ons met alleen een hek er tussen. Dat kon toen nog.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Willem van Hanegem
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord

Februari 2013

'Ik ben zo erg dat ik niet kijk 

als de tegenpartij in de buurt van ons doel komt'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje