Hélène

Naam: Hélène * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: ± 1996 * Beroep: klachtencoördinator en freelance fotograaf * Kuipkameraden: zoontje + vaste club op vak U en T

Was één van de initiatiefnemers van de actie ‘Echte vrouwen hebben een seizoenkaart’ tijdens de afgelopen Ladies Night. Sindsdien prijkt een spandoek met die tekst bij iedere thuiswedstrijd op vak U. De verklaring van de vrouwen achter de actie: 

‘Pellé’s actie om zijn shirt uit te doen, kunnen wij vrouwen natuurlijk altijd waarderen, maar het haalt ons niet over om een keer naar De Kuip te komen. (…) Wij willen gewoon een goeie pot voetbal zien, een lauw biertje drinken op de tribune met mannen en vrouwen die net als wij een klote-gevoel hebben als het ff niet lekker gaat en met tranen in de ogen op de stoelen staan als er wordt gescoord… Daarom zijn wij er… Zijn wij er ALTIJD!”.

Zelf schafte ze die seizoenkaart aan na een wedstrijd met vrienden. “Daarna was het echt ‘foute’ boel. Ik wilde elke wedstrijd en belde iedere week iedereen af om te kijken of er iemand ging. Na dat seizoen kon ik een seizoenkaart cadeau krijgen van familie op vak BB, maar ik wilde per se op de gele zijde zitten en heb er dus zelf eentje aangeschaft op vakkie U.”

 'We willen gewoon
een goeie pot
voetbal zien.'

Daar zat ze met vrienden en sinds 9 jaar met haar misschien wel grootste vriend: haar zoontje Sem die na een aantal jaar ‘illegaal’ op de tribune op zijn 5e zijn eerste seizoenkaart kreeg en nu als 10-jarige al een goldcard heeft. De Feyenoordliefde kreeg hij al mee in de buik. Want de zwangere Helen reisde heel Europa door om te zien hoe haar cluppie zich door elke ronde van de UEFA Cup knokte.
Hoe ze zelf ooit is ‘besmet’ met het Feyenoordvirus? Daar is ze nog niet helemaal uit. “Mijn vader nam me voor het eerst mee naar de Kuip, maar misschien kreeg ik het Feyenoordvirus onbewust al door mijn moeder, die me meenam naar de Coolsingel nadat we de Europacup hadden gewonnen… Of door een klasgenoot die destijds profvoetballer was bij Excelsior en Den Bosch…”

Ideale wedstrijddag: “Ik heb geen rituelen, dacht ik… tot ik er over ging nadenken. Ik hang bij ons thuis in de straat vlaggen op, we houden een Feyenoord banner omhoog zodra de spelers het veld opkomen en sinds kort hangt elke wedstrijd ons spandoek ‘Echte vrouwen hebben een seizoenkaart’ op vakkie U.”
Eerste Kuipherinnering: “Mijn eerste wedstrijd in de Kuip is echt heel erg lang geleden. Met mijn pa naar Feyenoord-‘Pisvee’ kijken vanaf de Maastribune.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden? Paul Bosvelt, Jon Dahl Tomasson
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden? Willem van Hanegem.
Favoriete Feyenoordsong: Super Feyenoord

 Februari 2013

'Misschien kreeg ik het Feyenoordvirus al

toen m'n moeder me meenam naar de Coolsingel voor de Europacup' 

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje