Eveline

Voornaam: Eveline (midden)
Woonplaats: Rotterdam
Seizoenkaart sinds: 2012
Opleiding: WO  
Beroep: Coördinator Mediaprojecten
Kuipkameraden: vader

Het komt allemaal door haar vader. Hij groeide op op Zuid en bezocht ook na zijn verhuizing naar Zeewolde nog regelmatig wedstrijden. Toen hij vorig jaar besloot een seizoenkaart te nemen, vond Eveline het te saai om hem alleen te laten gaan. Dus kwam er ook een seizoenkaart met haar naam erop.
Pap komt iedere wedstrijddag een bakkie doen, waarna ruim op tijd de reis naar de Kuip begint. Bijpraten met de oude mannen op de tribune en dan is het tijd voor de wedstrijd.
Haar vriendinnen heeft ze nog niet weten te besmetten. Ze willen naar de Kuip, maar dan wel met Eveline mee. Zelf een kaartje kopen voor een ander vak is te spannend.

'Ik schreeuw niet,
ik blijf toch
een meisje he' 

Dacht er wel eens aan om voor een andere club te zijn, omdat ze het gedoe rond het voetbal zat was – met het flesje tegen Janmaats hoofd als meest recente trieste incident. Maar verder dan nadenken over een andere club kwam het niet. Hoe kan het ook anders als vroeger thuis aan de keukentafel standaard de nieuwe spitsen van Feyenoord werden besproken en er op zondagavond niet gezapt mocht worden? 

Een vriendje dat voor NAC is, kan daar ook geen verandering in brengen.
Eveline is fanatiek. Bloedfanatiek als het gaat om het spelletje, maar je zult haar niet snel luid schreeuwend betrappen: “Ik blijf toch een meisje, he.”

Ideale
wedstrijddag: Vader komt vanuit Zeewolde een bakkie doen. De wedstrijd wordt voorbesproken. Daarna samen de trein pakken vanaf Blaak in een poging een uur voor aanvang aanwezig te zijn. Frietje halen en op de tribune kletsen met de twee opaatjes naast haar – “Ze kunnen zo lekker vitten tijdens de wedstrijd.”
Eerste Kuipherinnering: “Ik zou het cool vinden om te zeggen: weet je nog die ene wedstrijd? Maar ik heb niet de interesse om wedstrijden te onthouden. Ik vind het spelletje leuk, daarom kan ik wel vertellen wie welk seizoen gegroeid is.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Pierre van Hooijdonk
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Hand in hand kameraden

29 november 2012

'Toen mijn vader een seizoenkaart nam, vond ik het te saai om hem alleen te laten gaan'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje