Anneke

Naam: Anneke * Woonplaats: Strijen * Seizoenkaart sinds: 2003 * Opleiding: MBO * Beroep: Eigenaar webshop www.lunalady.nl * Kuipkameraden: Man

 Er staat ‘Strijen’ bij haar woonplaats, maar als je er ‘Varkenoord’ van zou maken, zou er ook geen letter van gelogen zijn. Wie Anneke zoekt, kan haar namelijk 9 van de 10 keer vinden op het trainings- en jeugdcomplex van Feyenoord. Ze staat er als vrijwilliger achter de bar en is fanatiek volger van Jong Feyenoord. Natuurlijk gaat Anneke ook naar de Kuip, iedere thuiswedstrijd en Europees uit, maar vraag haar niet te kiezen tussen de Kuip en Varkenoord. “De Kuip heeft de sfeer en Varkenoord? … Ook! Je moet ze meemaken die wedstrijden. Spelers, oud spelers, trainers de tegenpartij; Alles zit door elkaar op de tribune. Gewoon gezellig.”

Anneke is naast supporter van Feyenoord 1 toch ook duidelijk supporter van Jong Feyenoord. Hoewel de titel ‘supporter’ haar eigenlijk te kort doet. Belangenbehartiger, lobbyist of ‘mama van Jong Feyenoord’, zoals ze op Varkenoord wel eens wordt genoemd, het zijn allemaal omschrijvingen die beter bij haar passen. Anneke staat er namelijk niet alleen langs de lijn om de talenten van morgen te spotten, maar neemt het ook nog eens voor hen op.

 'Iedereen wordt
betoverd voor een avondwedstrijd.'

“Ik heb me zo kwaad gemaakt op momenten dat ze in het eerste van Feyenoord nieuwe spelers nodig hadden en overal keken, behalve in hun eigen tuin. Ik sprak trainers en bestuursleden er op aan, maar kreeg nergens gehoor. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik een website en hyve oprichtte voor Jong Feyenoord.”
De geldzorgen hebben wat dat betreft een voordeel voor Feyenoord: ze zien eindelijk wat ze in huis hebben op de jeugdopleiding. “Boëtius, Vilhena, stuk voor stuk jongens waar we nog heel veel van kunnen verwachten. En er komt nog meer aan. Daar kun je op rekenen. Wat dat betreft zitten we op goud.”

Ideale wedstrijddag: Zondag half 3. Voor wedstrijd uitgebreid broodjes ei eten zodat de maag goed is gevuld. Naar Varkenoord en soms even oversteken naar DHZ. Half uur voor aanvang naar de Kuip. Handjes schuddend en gedag zeggend de weg naar hun plek op het vak vinden. Na de wedstrijd soms naar de Legioenzaal. Daarna naar huis.
Eerste Kuipherinnering: “2003, een avondwedstrijd tegen Heereveen. Ik heb de volgende dag meteen een seizoenkaart gehaald. Mijn man had het al verwacht. Hij zei: iedereen wordt betoverd door een avondwedstrijd, dus ik wist wel waar ik je mee naartoe nam.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Robin van Persie
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Gertjan Verbeek (“Ondanks het feit dat hij zo kort is geweest. Hij probeerde tenminste iets nieuws uit, maar dat pikte de oude garde niet.”)
Favoriete Feyenoordsong: You’ll never walk alone

 Februari 2013

'Ik maak me kwaad als Feyenoord

overal nieuwe spelers zoekt, behalve in eigen tuin'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje