Kim

Naam: Kim * Woonplaats: Utrecht * Seizoenkaart sinds: 2000 (thuis, soms uit) * Opleiding: HBO * Beroep: administratief medewerker * Kuipkameraden: broer, vrienden en vriendinnen

Een Feyenoordvrouw met een Utrechtman? Kan best samen gaan hoor. Is ook wel handig. De twee elftallen spelen vaak tegelijk, waardoor Kim en haar vriend allebei een voetbaluitje hebben, maar dan niet met elkaar. Hoewel Kim ook wel eens in de Galgenwaard is geweest. “Met mijn vriend en zijn vader mee. Gingen we naar Utrecht-Feyenoord, wandel ik langs het uitvak naar mijn Utrechtplek, wordt er ineens geschreeuwd vanuit het uitvak: hé Kim! Stonden er bekenden.”
Maar Feyenoord is toch echt de enige club voor haar. Komt door haar moeder, haar tante en haar oom. Die namen haar en haar broertje op sleeptouw. Toen ze eenmaal zelfstandig naar de Kuip mocht, schafte ze met haar broer de eerste seizoenkaart aan. Een silvercard, dus ook de mogelijkheid voor uitwedstrijden. “Ik ga ze niet allemaal bekijken. Het is ook wel eens leuk om thuis te zijn met mijn vriend. Maar ik ga genoeg om die silvercard te behouden, want als we weer mee mogen als publiek naar 020, wil ik erbij zijn.”
De uitwedstrijd van dit seizoen was buiten Nederland. De Champions League wedstrijd tegen Dinamo Kiev. De uitslag was niet zo leuk, maar Kiev was interessant.

 'Al we weer mee
mogen naar 020,
wil ik erbij zijn.'

De wedstrijd voor de UEFA Cup in Praag sloeg ze even over. “Ik wilde mijn vakantiedagen sparen voor een volgende wedstrijd… dat had ik dus niet moeten doen.”
Zo heeft ze nog een tip: “Blijf altijd tot het laatste fluitsignaal. Die kwartfinale in de UEFA Cup tegen PSV in 2002 was echt de beste wedstrijd van die serie. Van Hooijdonk die in de blessuretijd gelijk maakt waardoor de verlenging kwam. Er waren heel wat mensen die het stadion al hadden verlaten en ze kwamen er mooi niet meer in. Een vriend van ons ook. Die moest noodgedwongen in de kroeg zien hoe we een ronde verder kwamen, terwijl wij helemaal uit ons dak gingen in de Kuip.”

Ideale wedstrijddag: “Zaterdagavond is wel lekker, zodat je de volgende dag kan uitslapen, maar zondag is de echte wedstrijddag. Met een paar vrienden vanuit Utrecht de trein naar de Kuip pakken. Biertje erbij. Naar Varkenoord voor een drankje. De wedstrijd kijken we in Vak S, we staan standaard onderaan de trap. Na de wedstrijd drankje doen bij Bennie Beer. Gezellig en handig, want daarna is de drukte bij de tram weg.”
Eerste Kuipherinnering: “Met mijn ouders naar Feyenoord-NEC. Ik was 7 jaar. Ik was een klein meisje en vond de Kuip waanzinnig groot. Zo indrukwekkend.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Giovanni van Bronckhorst
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord

 Februari 2013

'Blijf altijd in het stadion tot het laatste fluitsignaal

je weet nooit wat er nog kan gebeuren'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje