Samantha


Naam: Samantha * Woonplaats: Bodegraven * Seizoenkaart sinds: 2012-2013 * Opleiding: HBO * Beroep: Student * Kuipkameraden: Vader (thuis), vriend (uit)

Hij fotografeerde graag, zij kwam regelmatig bij de trainingen kijken. Zo kwam het dat Samantha en die fotograaf vorig jaar naast elkaar langs het trainingsveld op Varkenoord stonden. Hij keek naar haar, zij naar hem. Er werd een praatje gemaakt, nummers uitgewisseld en van het één, kwam het ander: een echte Feyenoordliefde en vaste maatjes bij de uitwedstrijden van Feyenoord.
Alleen de uitwedstrijden doen ze samen, want thuis zit Samantha met haar vader op vak V en zwaait ze naar haar vriend die aan de andere kant van de glazen wand in Vak U zit. “Ik wil die thuiswedstrijden echt met mijn vader blijven doen. Hij heeft me de Feyenoordliefde bijgebracht.”
Dat terwijl haar vader de Feyenoordliefde in eerste instantie probeerde te temperen. “De directeur van mijn basisschool was voor Feyenoord. Hij regelde voor de bovenbouw altijd een uitje naar de Kuip. Zo zat ik op mijn twaalfde in het stadion. Daarna wilde ik alleen maar meer.”
Papa was het daar niet mee eens. ‘Eerst al je diploma’s halen’, was zijn boodschap. Maar af en toe samen een losse wedstrijd meepikken, vond hij geen probleem. ‘Af en toe’ veranderde in ‘heel vaak’.

 'Ik onmoette mijn
vriend op Varkenoord, tijdens een training
van Feyenoord.'

“Vorig seizoen hebben we maar twee thuiswedstrijden gemist. Toen ik mijn vader voorrekende dat we toch echt beter een seizoenkaart konden aanschaffen, ging hij overstag.”
Dat laatste diploma (voor de studie Cultureel Erfgoed) moet er nog komen, maar is in zicht. Zeker omdat het scriptie-onderwerp er één is om van te snoepen voor Feyenoord- én voetballiefhebber Samantha: een vergelijking tussen Nederlandse en Europese voetbalmusea.
Houd ze zich toch nog een beetje aan de regels van papa.

Ideale wedstrijddag: Geen rituelen. Draagt wel dagelijks de zilveren ketting van de Kuip die ze van haar vriend kreeg, omdat die mooi is. Heeft tussen haar 15 sjaaltjes ook niet per se een favoriet. “Of we winnen, ligt aan Feyenoord, niet aan mij. Meestal drinken we vooraf wat in de stad of op Varkenoord en na de wedstrijd meteen naar huis.”
Eerste Kuipherinnering: “Met de klas naar Feyenoord-Groningen. Ik was 12. Het werd 4-1, we kregen bier over ons heen, daarna wist ik het zeker: ik wilde hier vaker heen.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Pierre van Hooijdonk
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Willem van Hanegem
Favoriete Feyenoordsong: Put your hands up voor Pi-air

 Februari 2013

'Eerst al je diploma's halen

daarna mag je pas een seizoenkaart'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje