Astrid

Naam: Astrid * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: ± 15 jaar * Opleiding: HBO * Beroep: werkt bij reclamebureau * Kuipkameraden: vrienden op het vak

Die combi-regeling voor uitwedstrijden? Afschaffen, als het aan Astrid ligt. “Of in ieder geval voorzichtig afbouwen.” Gewoon weer naast elkaar gaan zitten op de tribunes. “Moet kunnen. We kunnen niet allemaal voor Feyenoord zijn, toch? Hoe meer je mensen van elkaar gescheiden houdt, hoe feller ze tegen elkaar worden als ze elkaar wel een keer tegenkomen.”
Waar het kan, probeert Astrid dan ook gewoon een biertje te drinken met de tegenpartij. “Voor een uitwedstrijd naar een lokale kroeg. Je hebt er de leukste gesprekken en natuurlijk word je het niet eens wie er moet winnen, maar dat wordt op het veld uitgevochten.”
Zo’n voetballiefhebber als Astrid nu is, zo anti was ze jaren geleden. Als fanatiek basketballer ergerde ze zich kapot aan het feit dat alles bij Studio Sport in het teken van voetbal stond. “Maar op mijn achttiende ging ik liever stappen dan basketballen. Zo stopte ik met mijn sport. Met mijn toenmalige vriendje ging ik af en toe naar Feyenoord. Een liefde die er al in zat door mijn vader.”
Na drie seizoenen losse kaartjes, volgde de seizoenkaart, daarna de silvercard om een ‘paar’ uitwedstrijden te bezoeken… het werden alle uitwedstrijden en daarna ook alle Europese wedstrijden. Thuis en uit.

 'Wij zorgen voor
de zachte kant
in het stadion.'

“Europese wedstrijden zijn een ideale manier om te reizen. Je komt op plekken waar je normaal niet snel heen zou gaan en je hebt grote kans dat je op je bestemming bekenden tegenkomt. Ondertussen heb je ook de tijd om een nieuwe stad te leren kennen. In Sofia stond ik op de dag van de wedstrijd nog in een synagoge.”

Hoe is het om een vrouw te zijn in die door mannen gedomineerde voetbalwereld? Geen probleem voor Astrid. “Het heeft zo zijn voordelen. We zorgen voor de zachte kant. Zeker toen ik een gozer achter me in het vak vroeg of hij even vijf minuten het woord ‘kanker’ achterwege kon laten. Ik kreeg de volle laag van hem, waarna de mensen om me heen het voor me opnamen. Maar los van die zachte kant, kunnen we wel gewoon keihard meezongen hoor.”

Ideale wedstrijddag: “In ga altijd alleen naar het stadion, ben er drie minuten voor de wedstrijd begint. Heb mijn vaste plek bij twee vriendengroepen. In de rust wandel ik standaard naar beneden, waar ik al jaren bijklets met bekenden. Na de wedstrijd naar de kroeg.”
Eerste Kuipherinnering: “Het was volgens mij Vitesse en we wonnen met 3-1, maar ik heb eigenlijk alleen maar om me heen gekeken en niet naar het veld.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Ruud Heus
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Willem van Hanegem
Favoriete Feyenoordsong: Het is weer tijd voor Feyenoord

 Januari 2013

'Een biertje drinken met de tegenpartij? 

Moet kunnen. De strijd wordt op het veld bepaald, niet aan de bar'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje