Monica

Woonplaats: Lochem
Seizoenkaart sinds: 2006
Opleiding: MBO
Beroep: Huisvrouw
Kuipkameraden: zus

Eigenlijk, ja eigenlijk heeft ze een seizoenkaart aangeschaft voor een goed doel: haar jongste zus van het werk afhouden. Die werkte namelijk dag en nacht en ging gerust door op zondag. Niet zo goed voor haar gezondheid. Dus besloot Monica haar zus mee te nemen naar de voetbalwedstrijden van haar twee zonen. Dat beviel en zo wilde zuslief ook wel eens naar Feyenoord.
Feyenoord had namelijk een speciaal plekje in het hart van de zussen. “Dat begon rond de jaren zestig. Ik heb drie broers. Twee zijn er voor Feyenoord, een van hen is voor Ajax. Ik en mijn twee zussen zijn daardoor besmet. Met het Feyenoordvirus dan.” De bezoekjes aan de Kuip begonnen met losse kaarten. “Maar we vonden dat we te hoog zaten. Mijn zus heeft toen maar besloten dat ze een seizoenkaart wilde, maar ze wilde wel dat ik meeging. Zo gezegd, zo gedaan. We gaan nu alweer acht jaar vanuit Lochem naar Rotterdam voor Feyenoord en daar zijn we heel tevreden mee.”

Ideale wedstrijddag: “We rijden eerst naar Deventer – Station Lochem heeft een uurverbinding. Daar pakken we de trein naar Rotterdam – rechtstreekse verbinding. Dan nemen we de trein naar Rotterdam Stadion. En na de wedstrijd dezelfde weg terug. We zijn op wedstrijddagen rond 8 uur thuis. Dan moeten we dus geen vertraging hebben, anders wordt het nog later.”
Eerste Kuipherinnering: “Geen idee, maar mijn meest memorabele wedstrijd is die toen we van Ajax wonnen in 2012, terwijl dat niet werd verwacht.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Coen Moulijn. Zoals hij op links iedere voetballer liet staan, Grandioos.”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: geen
Favoriete Feyenoordsong: You’ll never walk alone – Lee Towers

'We schaften onze seizoenkaart aan voor een goed doel...

mijn zus in ieder geval op zondag van het werk af houden.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje