Cindy

Woonplaats: Rotterdam
Seizoenkaart sinds: 2003
Opleiding: HBO
Beroep: Leerkracht basisonderwijs
Kuipkameraden: Ed (kennis) en vrienden op vakkie K

Mocht je ooit een paar Denen tegenkomen die voor Feyenoord zijn, dan zijn het waarschijnlijk bekenden van Cindy. “Op de dag van de UEFA Cup finale in 2002 tegen Borussia Dortmund vertrok ik naar Denemarken voor een internationaal handbaltoernooi. Ik keek de finale bij het gastgezin waar ik samen met een vriendinnetje verbleef. Daardoor waren zelfs de mensen uit het gastgezin voor Feyenoord.”
Zelf keek ze de kunst af van haar oom. “Hij was altijd fanatiek Feyenoordfan en reisde heel Europa door om alleen al een oefenwedstrijd mee te maken. Waar Feyenoord was, was hij. Ook woon ik zelf al zo’n twintig jaar tegenover de Kuip. Ik heb een prachtig uitzicht vanaf mijn bank.
Ik heb één seizoen geen seizoenkaart gehad. Ik had hem opgezegd toen ik op zondag wedstrijden moest gaan handballen. Twee dingen op één dag ging naar mijn idee niet lukken. Ik kwam er al snel achter dat ik 9 van de 10 keer wel gewoon naar Feyenoord had gekund. Dus heb ik snel weer een seizoenkaart gekocht.”

Ideale wedstrijddag: “Ongeveer een uur van tevoren naar het stadion lopen, samen met mijn Feyenoordmaatje. In het stadion gezellig kletsen met de mensen met wie we gedurende de jaren vrienden zijn geworden. Lol maken, lekker eten en drinken mee, praten over de wedstrijd en natuurlijk veel juichen! Na de wedstrijd lekker naar huis om daar nog snel de interviews te kunnen zien.”
Eerste Kuip/Feyenoordherinnering: "De UEFA cup finale in 2002. Wat ik me nog heel goed herinner, is dat Van Hooijdonk de vrije trap drie keer opnieuw mocht nemen. Ik vond dat de scheidsrechter veel lef had. Ook herinner me ik alle fakkels in de Kuip en alle mensen die helemaal los gingen na het laatste fluitsignaal. Deze wedstrijd heeft indruk op mij gemaakt, ook al zat ik zelf in Denemarken.”  
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Ik was vroeger helemaal fan van Thomas Buffel.”  
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: “Bert van Marwijk, omdat hij zo veel met Feyenoord heeft bereikt.”
Favoriete Feyenoordsong:  Wat gaan we doen vandaag, You’ll never walk alone

'De UEFA cup finale van 2002 heeft indruk op me gemaakt,

ook al zat ik zelf in Denemarken.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje