Melissa

Woonplaats: Spijkenisse  
Seizoenkaart sinds: 2001
Opleiding: MBO
Beroep: student
Kuipkameraden: zusje en een vriend

Zo lang ze zich kan herinneren, hadden haar ouders een strijd: “Mijn moeder is namelijk voor 020 en mijn vader voor Feyenoord.” Haar vader won uiteindelijk de strijd met een tactische zet: hij kocht een seizoenkaart voor zichzelf en voor zijn dochter. Melissa was 9 en ging voor het eerst met haar vader naar het stadion. “Vanaf de eerste wedstrijd was ik verkocht. Sinds die tijd heb ik een rood-wit hart.
De finale van de UEFA Cup in 2002 vergeet ik nooit meer. Ik zat in vak RR op de eerste rij. Ik kan me de wedstrijd nog bijna van minuut tot minuut voor de geest halen, dat gevoel dat je krijgt als je club de beker wint is echt onbeschrijflijk.”
Vorig jaar kwam er een abrupt einde aan de Kuipbezoekjes van vader en dochter. “Mijn vader is vorig jaar augustus overleden aan kanker. We draaiden ‘You’ll never walk alone’ op zijn begrafenis. De letters van de titel staan op mijn pols getatoeëerd samen met de geboorte- en sterfdatum van mijn vader. Ik ga nog steeds naar de Kuip en voor mij is het altijd speciaal als ‘You’ll never walk alone’ door de speakers galmt of gezongen wordt door de supporters.”

Ideale wedstrijddag: “Meestal kom ik 1,5 uur voor de wedstrijd bij de Kuip aan. Patatje halen, naar de warming up kijken en lekker kletsen over Feyenoord-dingen. Ik hoop natuurlijk altijd op een goed verloop van de wedstrijd en de volle 3 punten.”
Eerste Kuipherinnering: “De eerste wedstrijd die me te binnen schiet, is Feyenoord – PSV tijdens de kwartfinale van de UEFA cup. PSV stond voor en in de laatste 10 seconden van de wedstrijd maakte Van Hooijdonk de gelijkmaker waardoor er penalty’s genomen moesten worden. De spanning die je dan voelt is ondraaglijk, maar de opluchting en blijdschap na de winst waren geweldig.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Pierre van Hooijdonk en Dirk Kuyt. Beide spelers waren altijd gigantisch goed en vooral de vrije trappen van Van Hooijdonk waren dodelijk, waardoor je bijna altijd wel wist dat er een doelpunt ging vallen.”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: “Zonder twijfel Bert van Marwijk. Hij heeft het gewoon geflikt om met de toenmalige groep de UEFA Cup en de KNVB beker te veroveren en ook in de competitie deed hij niet veel onder voor de rest.”
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord en You’ll never walk alone

Mijn moeder is voor 020, mijn vader voor Feyenoord,

dus kocht hij een seizoenkaart voor me en heb ik nu een rood-wit hart.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje