Daphne

Woonplaats: Capelle aan den IJssel
Seizoenkaart sinds: 2011
Opleiding: HBO
Beroep: adviseur bij een bank 
Kuipkameraden: Eva

Staat op zondagen voor de lastige keuze. Zelf spelen of naar de Kuip gaan om Feyenoord te zien spelen. “Ik voetbal zelf ook op zondag en soms kan ik dan niet spelen óf niet naar Feyenoord. Die keuze is erg lastig. Voor het seizoen startte, heb ik wel even nagedacht of het nog samen gaat, maar ik kan de sfeer en de wedstrijden ook echt niet missen. Dus ik heb mijn seizoenkaart gewoon weer verlengd.”

Die liefde voor Feyenoord komt trouwens van haar vader. “Hij nam me wel eens mee naar de Open Dag van Feyenoord. Daarna, toen ik op de middelbare school zat, ging ik met twee vriendinnen naar de training om Robin van Persie te zien spelen. Pas in 2011 heb ik mijn eerste halve seizoenskaart gekocht doordat een vriendinnetje van mij (Eva) mij mee vroeg. Daarna was ik verkocht. Wat me het meest is bijgebleven zijn toch wel de feestjes in het stadion door John Guidetti en het binnenhalen van Feyenoord in de Kuip na de overwinning op Heerenveen. Dat was prachtig. En in het stadion ben ik inmiddels best fanatiek. Ik kan niet stil zitten en de wedstrijd kijken. Ik ben wel echt aan het supporten.”

Ideale wedstrijddag: “Zelf  ‘s ochtends vroeg voetballen. Douchen, omkleden, wat lekkers eten en dan samen op ons gemakkie naar de Kuip. Daar een heel mooie wedstrijd zien en dan voldaan naar huis toe.”  
Eerste Kuipherinnering: “Feyenoord- Go Ahead. Het werd 6-0 en Robin van Persie werd man of the match. Prachtig!”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Robin van Persie. Toen ik hem op het trainingsveld zag voor de Kuip vond ik hem zo’n goede en leuke voetballer dat ik een echte fan geworden ben.”  
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: “Ronald Koeman vind ik een goede en sympathieke trainer. Hij heeft ons dames elftal ook een keer getraind. Dat was super leuk. Hij is heel rustig en kan jonge spelers goed inspireren.”  
Favoriete Feyenoordsong: You’ll never walk alone en Hand in hand

'Niet zelf spelen óf niet naar Feyenoord. 

De keuze is altijd lastig.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje