Cheryl

 Tamara

Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds: 2007 * Opleiding: HBO * Beroep: student * Kuipkameraden: vader en buren

Haar moeder vraagt Cheryl wel eens waarom ze niet gewoon thuis op de bank voetbal kijkt. Ze hebben immers Fox Sport. “Ik kan aan haar nooit goed uitleggen waarom. Het is niet te omschrijven waarom ik liever naar de Kuip ga. Er hangt een geweldige sfeer in de Kuip en het is gewoon fantastisch om erbij te zijn.”
Cheryl heeft nu eenmaal een zwak voor Feyenoord. Dat komt door haar vader, die haar voor het eerst meenam naar de Kuip. En door haar opa. Bij hem thuis ging het altijd over Feyenoord.
Helaas is hij overleden. “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om afscheid van hem te nemen. Ik weet nog heel goed dat hij mijn hand vasthield en we met elkaar praatten. Hij zei tegen mij: ‘Cheryl, nooit vergeten hè: hand in hand kameraden!’ Ik heb dus op mijn onderarm zijn hand en mijn hand in elkaar laten tatoeëren.
Mijn opa heeft ervoor gekozen om speciaal voor mij het liedje ‘Super Feyenoord’ af te laten spelen op zijn begrafenis. Bij het horen van dit liedje gaat dit ook altijd door mijn hoofd. Het was altijd al mijn favoriet, maar nu heeft het ook nog eens extra emotionele waarde.”

Ideale wedstrijddag: “Ik zat 6 jaar met mijn vader in het stadion. Nu hij niet meer kan door lichamelijke problemen, ga ik mee met onze buren. Zodra de deuren van het stadion open gaan, lopen we zo snel mogelijk naar onze vaste plek. Daar leggen we de sjaals neer om de plekken bezet te houden voor de anderen. Ik koop een patatje en ga de discussies aan met anderen over Feyenoord en hoop altijd met blijdschap naar huis te gaan.”

Eerste Kuipherinnering: “Mijn eerste wedstrijd bezocht ik samen met mijn vader. We zaten in vak Y. Toen er werd gescoord kreeg ik bij het juichen een heel glas bier over me heen. Op dat moment vond ik dat raar en vies, maar ik kon er wel om lachen. Tegenwoordig kijk ik er niet meer van op als de biertjes door de lucht vliegen.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Vroeger Pierre van Hooijdonk. Ik wilde altijd met hem op de foto en zong altijd zijn liedje: ‘Put your hands up for Pierre’. Ik vond dat hij een goede trap had en bij zijn vrije trappen wist ik altijd dat de bal er in zou gaan. Tegenwoordig ben ik een enorme fan van Lex Immers en Jordy Clasie. Ik vind het jammer dat Immers zo vaak wordt onderschat, want hij is een sterke speler en een vaste waarde voor Feyenoord. Immers is altijd en overal aanwezig.”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: “Bert van Marwijk. Mede doordat we met hem de KNVB beker en UEFA Cup wonnen. Hij wist Feyenoord altijd goed voor de dag te laten komen. Op dit moment ben ik blij met Ronald Koeman. Hij is een standvastige man en duidelijk.”
Favoriete Feyenoordsong: Super Feyenoord

 2013

'Toen ik afscheid nam van m'n opa zei hij:

Cheryl, nooit vergeten hè: hand in hand kameraden!’ 

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje