Linda

Met een ondertitel

Naam: Linda * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds:2001-2002 * Opleiding: MBO * Beroep: Verpleegkundige * Kuipkameraden:Moeder (vader en broer zitten in ander vak)

Linda woonde in Roosendaal, was zestien en dankzij haar Rotterdamse vader al aardig Feyenoord-minded. Toch werd haar eerste seizoenkaart er een van RBC. Het Roosendaalse team was net gepromoveerd naar de Eredivisie, dus kon ze de grote clubs in haar eigen stad zien spelen.
Het seizoen was dramatisch. RBC verloor zo goed als alles, wat behoorlijk pijn deed bij Roosendaler Linda, maar één ding was wel duidelijk geworden: er moest een seizoenkaart voor Feyenoord komen.
Nu zit ze al sinds 2001 in de Kuip, samen met haar moeder. En haar vader? “Die was toen nog steward bij Feyenoord, dus hij werkte altijd tijdens de wedstrijden. Sinds hij daar in 2005 mee is gestopt, heeft hij met mijn broer een seizoenkaart voor vak X. Zij kijken liever staand naar de wedstrijd. Wij niet, daar is mijn moeder te klein voor.”
Haar moeder is na al die jaren gestopt met het corrigeren van Linda’s taalgebruik. Geen beginnen aan. “Ik ben nu eenmaal altijd heel erg zenuwachtig voor de wedstrijden. Je hoort me dus regelmatig vloeken. Pas vanaf drie doelpunten verschil zit ik rustig in het stadion. Mensen om me heen vinden me loei-vervelend. Ik beleef de wedstrijd nu eenmaal anders dan anderen.”

 'Mijn man is twee keer
mee geweest en hield
het daarna voor gezien
.'

Die zenuwen en woede zijn trouwens alweer weg zodra ze het stadion verlaat. “Ik heb gelukkig niet zo’n goed geheugen.”

Ideale wedstrijddag: “Ik ontmoet mijn moeder bij de Kuip. Een half uur voor de poort open gaat. We reizen allemaal apart. Mijn vader en broer gaan eerst nog naar het café. Na de wedstrijd eten we met z’n allen bij mijn broer of bij mij thuis (wij wonen inmiddels in Rotterdam) en om zeven uur gaat Studio Sport aan.”
Eerste Kuipherinnering: “Mijn eerste wedstrijd was in ‘93-’94. Ik weet alleen nog dat ik met de wave meedeed. De keer erop was de laatste wedstrijd van seizoen ‘99-’00: Feyenoord-Twente, een paar dagen na de vuurwerkramp. Toen we voor de Kuip stonden te wachten, was een man zich aan het opwinden over het feit dat de KNVB zo asociaal was om de wedstrijd door te laten gaan. Ik begreep niet waar hij zich druk over maakte. Mijn topografische kennis was nog niet zo goed toen….”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Jon Dahl Tomasson
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord

Januari 2013

'Ik sta al voor de poorten van het stadion

als de sleutelhouder nog z'n bed uit moet komen'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje