Eva

Woonplaats: Rotterdam
Seizoenkaart sinds: 2009
Opleiding: MBO  
Beroep: klantadviseur
Kuipkameraden: Daphne

Een roestvrijstalen naambord met het logo van Feyenoord prijkt trots op haar voordeur. Een tattoo met de tekst ‘sterker door strijd’ siert haar voet. “Met 1 ster. Hopelijk kan deze in de toekomst nog worden uitgebreid met een tweede ster.”
Sinds Eva in 2009 met haar inmiddels ex-vriend haar eerste seizoenkaart aanschafte, was het hek van de dam. “De slogan ‘Feyenoordsupporter zijn is geen hobby, maar een levenswijze’  is voor mij absoluut van toepassing.” Ze was altijd al sterk Feyenoord-minded. “Mijn opa was een fanatiek Feyenoordfan en hij heeft me besmet met dit schitterende virus. Heel mijn familie is gek van voetbal. In de weekenden ging ik vaak bij mijn broertje zijn wedstrijden kijken.”

Maar het duurde nog tot 2009 voor het Feyenoordvirus echt goed losbarstte. “Ik was al een tijd niet meer geweest naar Feyenoord geweest, doordat ik in de weekeinden in de horeca werkte. In 2009 kocht ik voor het eerst weer eens een kaartje voor W3. De sfeer was er super, al snel was ik er over uit dat ik een seizoenkaart wilde en deze volgde toen ook.”
Haar meest memorabele wedstrijd sindsdien? “Feyenoord – Ajax op 29 januari 2012. Elke Feyenoorder weet hoe deze wedstrijd verlopen is. De 3 van Guidetti. Wat een wedstrijd! Als ik filmpjes terugkijk op youtube, krijg ik nog steeds kippenvel tot aan mijn tenen.”

Ideale wedstrijddag: “Op zondagochtend rustig wakker worden, ontbijten en daarna ontmoet ik mijn Kuipmaatje Daphne bij het metrostation. Meestal zijn we vroeg in de Kuip zodat we een mooi plekje hebben en even kunnen bij kletsen met elkaar en medesupporters uit het vak. Na de wedstrijd ga ik snel door de massa heen terug naar huis zodat ik op tijd ben voor studie sport, gevolgd door de natte neuzen show van Jack van Gelder.”
Eerste Kuipherinnering: “Mijn broertje was lid van de kameraadjes en ik ging met hem, mijn opa en mijn vader naar Feyenoord – Go Ahead Eagles in 2003. Het was die dag ontzettend koud. Mijn opa liep nog net niet paars aan. Maar gelukkig hebben we ons goed warm kunnen springen. De wedstrijd eindigde namelijk in 7-0.”
Favoriete Feyenoordspeler: “Harde werkers, daar houd ik van. Een echte favoriete speler heb ik niet, al kon ik wel heel erg genieten van Ron Vlaar en John Guidetti. Harde werkers met een Feyenoordhart. En -mijn omgeving zal bij het lezen van het volgende wel verbaasd zijn- stiekem ben ik altijd wel een beetje gek op Wesley Verhoek.”
Favoriete Feyenoord trainer aller tijden: “Koeman! Toen ik hoorde dat hij trainer werd, had ik gemengde gevoelens, maar tegen mijn verwachting in is hij voor mij uitgegroeid tot een held.”
Favoriete Feyenoordsong: Feyenoord Till I Die

'Mijn opa was een fanatiek Feyenoordfan. 

Hij heeft me besmet met dit schitterende virus.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje