Alexandra

Woonplaats: Bergambacht
Seizoenkaart sinds: 1992
Opleiding: HBO
Beroep: eigenaar Renaultmuseum Renobilia Kuipkameraden: vriend, moeder en vriendengroep

Waarom hangt er altijd een Hongaarse vlag in de Kuip? De Hongaarse tv wilde het wel eens weten. Alexandra weet het antwoord. Zij hangt de vlag namelijk trouw iedere wedstrijd op in de Kuip. “Die vlag is van mijn vrienden in Hongarije. Als ik de vlag ophang, zijn ze er symbolisch bij. Ze kijken ook altijd op tv of hun vlag er hangt. Hij werd ook opgemerkt door de Hongaarse tv. Ze deden een oproep of iemand wist waarom die vlag er hangt. Maar onze Hongaarse vrienden zijn heel bescheiden en hadden niet het lef de Hongaarse tv-zender op te bellen. Ze weten nu dus nog steeds niet waarom hij er hangt, maar misschien zijn er Hongaarse Nederlanders die het ze nu kunnen vertellen…”

Al sinds de jaren tachtig is Alexandra in de Kuip te vinden. Hoe ze besmet raakte met het Feyenoord-virus? Alexandra noemt het liever een ‘aangeboren afwijking’. Ze ging regelmatig met een vriendin op losse kaarten, als het weekendwerk het toeliet. Zodra de wedstrijden van Feyenoord beter in te passen waren in haar werkschema, schafte ze haar eerste seizoenkaart aan. En hoewel het ieder jaar weer een hele uitgave is, blijft er ieder jaar een nieuwe seizoenkaart komen. 

Feyenoord en Alexandra horen nu eenmaal bij elkaar. Ze heeft inmiddels een Diamond Card. Ze was erbij toen Van Hooijdonk en Tomasson Feyenoord op 8 mei 2002 definitief de UEFA Cup bezorgden en ze zal er ook de komende jaren bij zijn. “Blij als we winnen en kwaad als we verliezen.”

Ideale wedstrijddag: “3 punten mee naar huis.”
Eerste Kuip-/Feyenoordherinnering: “Ik kan me nog wel een uitwedstrijd in Groningen herinneren. Feyenoord scoorde en alles rende naar voren… Waar ik dus stond. Ik sprong in de hekken om niet plat gedrukt te worden. Dat was ‘s avonds uitgebreid op tv. Ik heb overigens geen idee meer wanneer dat was en het was ook niet mijn eerste wedstrijd. Tijdens mijn eerste wedstrijd was ik te jong om het me te herinneren.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Kiprich, de Hongaarse anti-held.”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: “Van Hanegem. Iemand met een Feyenoordhart.”
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord – Lee Towers

'Als ik de Hongaarse vlag ophang, 

zijn mijn vrienden er symbolisch bij.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje