Tamara

Woonplaats: Rotterdam
Seizoenkaart sinds: 2006
Opleiding: HBO  
Beroep: Assistent teammanger
Kuipkameraden: Vader, vriend en supporters van vak T

Ja. Tamara heeft een verslaving en nee, daar hoeft ze niet zo nodig vanaf te komen. “Vanaf mijn geboorte is Feyenoord in mijn leven. Door mijn vader werd het er met de paplepel in gegoten. Hij is dan ook super trots dat zijn enige dochter een Feyenoordhart heeft. Het virus heb ik onlangs zelf doorgegeven aan mijn partner, die nu ook meegaat naar de thuiswedstrijden. Ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord niet meer in mijn leven is: de wedstrijden, de spanning, de mensen, ik ben verslaafd. Feyenoord hoort in mijn leven. De jongens hebben de supporters hard nodig. En we hebben dan misschien wel betere tijden gekend, op mij en mijn vader kunnen ze altijd rekenen.”
Wat voor supporter Tamara in het stadion is? “Fanatiek! Is het eerste dat mijn vader zou zeggen. Ik ken de regels, ik sta achter de spelers en ben het niet altijd eens met de scheids en/of lijnrechter. Daar kom ik dan ook hardop voor uit. Maar ik fluit de spelers niet uit. Ik sta altijd achter ze, ook wanneer het beter kan.”

Ideale wedstrijddag: “We starten bij mijn vader thuis. Pakken ruim voor aanvang van de wedstrijd de bus naar Rotterdam Centraal en stappen op de supporterstram, waar het altijd meteen gezellig is. Voor de wedstrijd voorspellen we de uitslag. Tijdens de rust analyseren we de eerste helft en is het tijd om drinken te halen.
Afhankelijk van de uitslag kijken we na de wedstrijd thuis met mijn vader Studio Sport, onder het genot van een patatje. Maar wat de uitslag ook is, ik ben altijd weer positief gestemd voor de volgende wedstrijd.”
Eerste Kuipherinnering: “Feyenoord-Sparta, uitslag 1-0, seizoen ‘98-’99. De wedstrijd zelf kan ik me niet goed herinneren, maar ik heb mijn ogen uitgekeken naar alle supporters. We zaten op vak W, het was een super belevenis: supporters zingen, springen, gezelligheid, vlaggen, muziek. Toen wist ik het zeker, Feyenoord zit in mijn hart en dit wil ik vaker meemaken.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Guidetti. Zijn spel spreekt me aan: vechten en doorgaan tot het eindsignaal klinkt. Opkomen voor het team, zorgen voor gezelligheid en goed spelen. Vechtlust spreekt mij sowieso het meeste aan bij voetballers.”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: “Sinds ik een seizoenkaart heb, zijn er meerdere trainers geweest. Ik vind dat Ronald Koeman en de assistent-trainers een goed team vormen. Daarnaast vind ik dat Ronald Koeman een leuke persoonlijkheid heeft, geen woorden maar daden.”
Favoriete Feyenoordsong: You’ll Never Walk Alone

2013

'Ik kan me niet voorstellen  

dat Feyenoord niet meer in mijn leven is.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje