Saskia

Woonplaats: Rotterdam
Seizoenkaart sinds:1985 
Opleiding: WO
Beroep: facilitair manager
Kuipkameraden: broer, teamgenootjes, vrienden, man, zoon.

"In 2004 was mijn zoon uitgerekend op 21 mei. Op 11 april stond Feyenoord-Ajax op het programma, maar ik had inmiddels zo’n dikke toeter dat ik had aangegeven niet te gaan. In maart had ik al twee stoeltjes nodig, dus dat zou niks worden op 11 april… 
Uiteindelijk werd Daniel, helaas wel flink wat weekjes te vroeg, op 2 april geboren.  Gelukkig heeft hij aan de vroege geboorte totaal geen complicaties overgehouden.
Op 11 april liep ik dus vak R op. Iedereen om ons heen reageerde verbaasd; ik zou er toch niet bij zijn?!  Maar ja: ik kon die wedstrijd toch niet laten lopen! Het gekke is wel dat ik niet meer weet wat de eindstand toen is geworden…”

Saskia en Feyenoord. Het gaat al samen sinds haar jeugd. “Ik ben besmet door mijn vader. Ondanks dat ik als kind vlakbij Sparta woonde, is Feyenoord altijd de club geweest. Rond 1980 ging ik met mijn broer naar vak Q, vanaf 1984 met mijn teamgenootjes van mijn eigen voetbalteam (ik ben later gewisseld van club, omdat het dameselftal op zondag speelde en ik dan naar de Kuip wilde), vanaf 1994 op vak R met een vriendin en haar man en vanaf 2010 met man en zoon op vak P.
Mijn man ergert zich altijd groen en geel aan mij, omdat ik redelijk veel commentaar lever. Op het spel, op de tegenpartij, op de scheids…. Mijn man komt uit Engeland en heeft het rood-witte bloed niet zo sterk als Daniel en ik. Hij is er uiteraard niet mee opgegroeid. Hij is sowieso meer een rugbyman dan een voetbalman.  Maar toch… als hij een wedstrijd moet missen, omdat hij in het buitenland is voor werk, dan volgen er aardig wat sms’jes ‘hoeveel staat het?’, ‘wat is de uitslag?’. Het rood-witte bloed begint ook bij hem te komen.” 

Ideale wedstrijddag: “We wonen op loopafstand van de Kuip in Vreewijk en wandelen dus een uur voor de wedstrijd naar het stadion. Mijn zoontje koopt altijd Stadionnieuws bij dezelfde verkoper. Iedere week zegt hij hetzelfde terwijl hij hem zijn wisselgeld geeft: “fijne wedstrijd vriend en ga je goed zingen?”. Na de wedstrijd mag hij altijd een broodje worst bij het kraampje onder aan de luchtbrug. Dat zijn van die kleine dingen, die hij volgens mij de rest van zijn leven nooit meer vergeet.”
Eerste Kuipherinnering: “Ik heb echt geen idee meer wie de tegenstander was. Ik was volgens mij 10. Ik herinner me eigenlijk alleen Petur Petursson nog. Opvallend, want ik ben altijd van het voetbal geweest en niet zozeer van de voetballers.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Dat is dan toch Mario Been. Hij was het schoffie van Zuid. Hij had iets brutaals. Bij de vraag hieronder over favoriete trainer komt hij helaas niet terug…”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: “Ronald Koeman. Volgens mij heeft hij wel echt een Feyenoordhart. En dat ondanks de toch niet al te charmante spreekkoren die hij vroeger naar zijn hoofd kreeg. Ik kan mij nog goed een wedstrijd herinneren waarbij het hele stadion bij ieder balcontact ‘Koeman K…tzak’ riep.”
Favoriete Feyenoordsong: Wat gaan wij doen vandaag
“Veel moeders leren hun kinderen ouderwetse kinderversjes. Toen Daniel 2 jaar was, kende hij de Feyenoordliedjes allemaal uit zijn hoofd. De enige liedjes waar ik niet aan meedoe zijn de ‘wie niet springt’-liedjes. Zing toch lekker voor je eigen club in plaats van de focus steeds op die ander te leggen. Ik begrijp dat niet zo goed.
Tegenwoordig vind ik ‘Komen wij uit Rotterdam’ helemaal top. Zeker als hij het hele stadion rondgaat. Daar kan ik echt kippenvel van krijgen. Het liefst zou ik heel hard meedoen, maar je moet je toch een beetje gedragen als moeder van 44.”

'Mijn man ergert zich altijd groen en geel aan mij, 

omdat ik redelijk veel commentaar lever.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje