Suzanne

Woonplaats: Rotterdam
Seizoenkaart sinds: 2003-2004 (thuis)
Opleiding: HBO
Beroep: regisseur, docent drama en zangeres Kuipkameraden: vader en broer

Geinig: juist toen Suzanne verder van Rotterdam vandaan ging wonen, werd de liefde voor Feyenoord aangewakkerd. Als kind leerde ze op het schoolplein in Barendrecht al dat Feyenoord de club was. Thuis deden haar vader en broer daar nog een schepje bovenop. Maar toen het gezin naar Houten verhuisde, leek Feyenoord alleen maar belangrijker te worden.
En zo kwam er die eerste seizoenskaart. “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik die seizoenskaart heb gekrégen van mijn vader. Jajaja, daar mag iedereen jaloers op zijn. Ik kreeg hem toen ik op kamers ging wonen in Rotterdam. Zo zouden we elkaar tenminste eens in de twee weken zien. Ik zat inmiddels op de muziektheateracademie in Rotterdam en mocht niet schreeuwen van de zangdocent, dus ik heb ‘zangtechnisch’ leren blèren in de Kuip.”
Het bleef echter niet bij zangtechnisch ‘bleren’ op de tribune. “Tijdens de Open Dag in 2008 – 100 jaar Feyenoord, mocht ik zingen op de middenstip. Ik heb drie dagen niet kunnen eten van de spanning. Ik moest A CAPELLA – zonder enige begeleiding dus! – zingen in het stadion en ik had géén idee of het aan zou slaan. Ik weet wat er gezongen wordt als een vrouw de grasmat betreedt, en daar doe ik zelf altijd hard aan mee, dus ik was erg bang voor nare reacties. Maar het zingen ging goed en iedereen deed mee: 40.000 man. Dat vergeet je nooit.”

Ideale wedstrijddag: “Ik ga het liefst op de fiets naar de Kuip, mijn broer en vader komen met de auto. We zien elkaar bij de poort. Er wordt koffie of drank gehaald en dan gaan we zitten in VV. Na afloop drinken we wat en eten we samen – het liefst ook samen met mijn moeder. We maken er echt een familieuitje van als het lukt.”

Eerste Kuipherinnering: “Ik was een jaar of 10. We woonden toen al in Houten en gingen naar de laatste wedstrijd van het seizoen, met het hele gezin. Ik was echt verbaasd over wat het met me deed. Ik werd heel fanatiek. Ik snapte het voetbal meteen.
Een paar jaar later kocht mijn vader zijn eerste seizoenskaart. Maar daarvoor gingen we ook al met z’n allen naar het stadion, lekker in het familievak. Zo zijn we ook wel eens naar Arnhem gegaan. In onze Feyenoordkleren. Prima. In het familievak. En ook bij Utrecht. Dat is superleuk. Maar de Kuip is de mooiste plek, uiteraard, en de meest gezellige.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Giovanni van Bronckhorst. Een supergoede stabiele voetballer met het hart op de goede plek. Kijk maar naar alles wat hij betekent voor Feyenoord. Inclusief zijn academy. Ik vind het belangrijk dat Feyenoord een plaats inneemt bij Rotterdamse kinderen, op een positieve manier.
Ik had als 10-jarige zijn foto naast mijn bed hangen, want hij had in de TINA gestaan. En ik zag hem laatst van dichtbij – toen ik met mijn band ging optreden bij de Broederwedstrijd. Toen ik hem zag lopen leek alles erom heen echt even te verdwijnen. Ik zag hem meedeinen op onze muziek en was ultiem gelukkig.”
Favoriete Feyenoordtrainer: “Bert van Marwijk – vanwege het winnen van de Europacup 2 – en Mario Been. Ik vind ze gewoon erg goed passen bij Feyenoord.”
Favoriete Feyenoordsong: “Natuurlijk ‘Mijn Feyenoord’, maar ik voel altijd spanning als we zingen ‘Wat gaan we doen vandaag?’ En de tune als ze uit de tunnel komen. Dat is nog altijd kippenvel.”

2013

'Als kind leerde je op het schoolplein in Barendrecht 

al dat Feyenoord de club was.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje