Joyce

Woonplaats: Vlaardingen
Seizoenkaart sinds: 2007
Opleiding: MBO
Beroep: verzorgende
Kuipkameraden: vader

Haar vader is haar Kuipmaatje, hij is de reden dat Joyce naar het stadion gaat, omdat hij zelf al jaren fan was. Maar een gezellig gesprek hoeft Joyce tijdens de wedstrijd niet te verwachten. “In het stadion kijk ik ook altijd aandachtig naar de wedstrijd. Af en toe zeg ik wel wat tegen mijn vader over de wedstrijd, maar die hoort het vaak niet eens, omdat hij zo in de wedstrijd zit.”
Voetbal vond ze altijd al leuk en Feyenoord was de club thuis. Zo kwam Joyce een paar jaar geleden bij de wedstrijd Feyenoord-AZ terecht. “Toen ik de sfeer had geproefd in de Kuip (Feyenoord won met 4-1) was het toch wel duidelijk: hier wilde ik vaker komen. Ook al roep ik wel eens in het wilde weg dat ik mijn seizoenkaart door midden knip na een slechte wedstrijd. Maar ik heb er nog nooit serieus aan gedacht om mijn seizoenkaart stop te zetten. Het legioen staat achter Feyenoord.”
Haar meest memorabele wedstrijd? “De wedstrijd tegen Ajax (020, zoals wij thuis zeggen) waarin Guidetti een hattrick scoorde. De Kuip stond zo erg te trillen dat je wel verplicht werd mee te springen. Het leek of we landskampioen waren geworden. Het was groot feest met Guidetti als grote held.”

Ideale wedstrijddag: “Voor de wedstrijd ga ik eerst naar mijn ouders. Even een bakje koffie en klaar maken voor de wedstrijd. We bespreken altijd even wat we denken dat de uitslag wordt. Of we bespreken een vorige uitwedstrijd met de andere seizoenkaarthouders bij ons in het vak. Of we ’s avonds Studio Sport en Studio Voetbal kijken, ligt aan de uitslag van Feyenoord. Wel kijk ik altijd op maandag VI.”
Eerste Kuipherinnering: “Mijn eerste wedstrijd in de Kuip was tegen AZ. Feyenoord won met 4-1. Ik was met mijn vader, moeder en een vriendin. Samen met mijn vader heb ik 4 keer kunnen juichen. Mijn moeder en vriendin waren blij voor mij en mijn vader.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Jon Dahl Tomasson. Ik was fan van hem tijdens zijn eerste periode bij Feyenoord. Het was een ontzettend goede spits en volgens mij werd hij zelfs topscoorder van het seizoen. Ik vond het dan ook heel leuk dat hij terugkwam. Jammer genoeg was hij geblesseerd en hebben we niet lang van hem kunnen genieten.”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: “Bert van Marwijk. Met hem hebben we in Europa goede zaken gedaan en de Uefa Cup gewonnen. Dat moment vergeet ik nooit meer.”
Favoriete Feyenoordsong: Hand in hand (oude versie) en You’ll never walk alone.

2013

Toen ik de sfeer had geproefd in de Kuip was het duidelijk: 

hier wilde ik vaker komen.'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje