Joke

Naam: Joke * Woonplaats:Zwijndrecht * Seizoenkaart sinds: ± 35 jaar * Opleiding: Mavo * Beroep: Administratief medewerker * Kuipkameraden: een vriend

Nee, Joke gaat niet met haar man naar het stadion. Hij is twee keer mee geweest en hield het daarna voor gezien. Joke had haar seizoenkaart trouwens al voor ze met hem trouwde. Een papieren kaart waar bij iedere wedstrijd een nieuw knipje in kwam.
Met wie ze dan wel gaat? Een vriend die ze in het stadion ontmoette. Hij komt ook uit Zwijndrecht, dus dat scheelt weer in de reiskosten. En in vak U heeft ze inmiddels een groep van zo’n twintig bekenden om zich heen verzameld. “Er zit van alles door elkaar. De een is net bevallen, de ander neemt zijn zoontje van zeven mee en er is een groepje jonge jongens uit Baarn voor wie ik altijd een plekje vrijhoudt. Want er kan altijd wat gebeuren onderweg waardoor ze later zijn. Heel lieve jongens. Aan het eind van het seizoen kreeg ik een cadeautje als dank.”
Dat vrijhouden van de stoelen is trouwens een makkelijke taak voor Joke; het liefst staat ze al voor de poorten van het stadion als de sleutelhouder zijn bed nog uit moet komen.


'Mijn man is twee keer
mee geweest en hield
het daarna voor gezien
.'

Begon haar Kuipavontuur met een vriendin. Stond Feyenoord zowel thuis als uit aan te moedigen. Daar is ze mee gestopt. “Doordeweeks naar Heereveen, 1 uur ’s nachts thuiskomen en dan weer om 7 uur op om te werken; dat gaat je toch een beetje opbreken. “Maar ik volg wel álle thuiswedstrijden.”
En fanatiek ook. “Ik kan er al mijn agressie in kwijt, daarna kan ik er weer een week tegenaan. Maar het blijft altijd bij vriendelijk verbaal geweld hè. Het veld oprennen, zoals ze vroeger nog wel eens deden, vind ik echt niet kunnen.”

Ideale wedstrijddag: Heeft een voorkeur voor de klassieke zondagwedstrijd, half 3. Is twintig minuten voor de poorten opengaan aanwezig.
Eerste Kuipherinnering: “Toevallig was de eerste wedstrijd die ik zag tegen Ajax. We wonnen. Dan ben je natuurlijk meteen om. Het seizoen erna hadden we een seizoenkaart.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Willem van Hanegem
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Ernst Happel
Favoriete Feyenoordsong: “Natuurlijk Hand in hand kameraden, maar ook Dorus met De laatste trein naar Rotterdam.”

December 2012

'Ik sta al voor de poorten van het stadion

als de sleutelhouder nog z'n bed uit moet komen'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje