Jeannette

Naam: Jeannette * Leeftijd: 59 * Woonplaats: Baarn * Seizoenkaart sinds:1972 * Opleiding: HBO * Beroep: Manager bedrijfsbureau * Kuipkameraden: Man, familie en vrienden

“Voor mij is Feyenoord de belangrijkste bijzaak van het leven”, zegt de hoofdredacteur van supportersmagazine Hand in Hand, oprichtster van de Feyenoord klantenservice en de vrouw die dit jaar precies 40 jaar samen met haar man een seizoenkaart heeft: Jeannette. Wie Jeannette zegt, zegt Feyenoord.
Ze groeide op in Baarn, maar was met een Rotterdamse vader al snel verslingerd aan Feyenoord. Als meisje van 8 pakte ze met haar vader en broers de trein naar Rotterdam voor Feyenoord.
Kreeg op haar achttiende verkering met haar huidige man met wie ze samen haar eerste seizoenkaart aanschafte. Ze heeft nog geen jaar overgeslagen. “Het is hetzelfde als je paspoort verlengen, dat doe je gewoon.”

Reageerde jaren geleden op een oproep van ‘De Feyenoordsupporter’ (de voorganger van supportersmagazine Hand in Hand) “Ze zochten vrijwilligers en ik had een achtergrond in de reclame. Zo begon ik met interviews met spelers en kwam ik uiteindelijk in het bestuur van de supporters-vereniging. Daarna vroeg Feyenoord me voor het oprichten van de klantenservice. Vijf jaar werkte ik voor Feyenoord. Ik heb prachtige jaren meegemaakt, maar op een gegeven moment is het mooi geweest. Ik vond een baan dichter bij huis en besloot weer even gewoon supporter te worden.”
Dat was inderdaad ‘even’, want de Hand in Hand klopte bij Jeannette aan. Of ze kon helpen het magazine nieuw leven in te blazen. “Ik zei dat ik het drie maanden zou doen… inmiddels ben ik twaalf jaar hoofdredacteur van de Hand in Hand.”


‘De supporters,
daar kan ik echt
trots op zijn
.'

Waarom? Omdat Feyenoord zo’n mooie club is, maar vooral omdat ze zo veel geeft om de Feyenoordsupporters. “De supporters maken de club. Dat is echt uniek. De momenten dat je een speld kunt horen vallen tijdens een minuut stilte, of de twaalfde man die begint te zingen als we achter staan en zo het team naar een overwinning duwt. Kippenvel. En het gebeurt echt niet alleen als het goed gaat met de club. Ik weet nog dat we juist op het moment dat Feyenoord op het randje van degradatie stond, de meeste aanmeldingen van vrijwilligers kregen. Iedereen wilde iets doen om de club te steunen. De supporters, daar kan ik echt trots op zijn.”

Ideale wedstrijddag: Met de auto naar de Kuip. Vaak al vier uur van tevoren want manlief staat als vrijwilliger in de fanshop.
Mooiste Feyenoordherinnering: “De winst van de Europacup in 1970. Zelfs bij ons in Baarn gingen mensen ’s nachts de straat op, zwaaiend met Feyenoordvlaggen. Of de eerste keer naar Moskou voor de UEFA cup. Het veld was bevroren, de wedstrijd werd een dag later gespeeld. Mensen die voor 1 dag zouden komen, waren de pineut, omdat hun visum maar 1 dag geldig was, maar ze besloten het risico te nemen en te blijven voor hun club.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Pierre van Hooijdonk (“en Pierre Vermeulen, Willem van Hanegem, Ulrich van Gobbel …”)
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Ernst Happel (“En Bert van Marwijk, omdat hij zo’n prettige persoonlijkheid is.”)
Favoriete Feyenoordsong: Mijn Feyenoord (“Vooral als de supporters het zingen.”)

December 2012

'Voor mij is Feyenoord

de belangrijkste bijzaak in het leven'

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje