Leontien

Naam: Leontien (rechts) * Woonplaats: 020 * Seizoenkaart sinds: 2007 (thuis) * Opleiding: WO * Beroep: Werkzoekend * Kuipkameraden: zus (links)

 

Ben je aan het hardlopen in je Feyenoordshirt, komt er een mannelijke loper naast je lopen en vraagt of je het shirt van je vriend aan hebt…
Het zijn van die vooroordelen waar je niet vanaf komt. Nog steeds weinig mannen verwachten dat een vrouw een Feyenoordfan kan zijn. Daar had Leontiens vader eigenlijk ook niet bij stilgestaan. Hoewel hij Leontien, die opgroeide in Brabant, wel een keurige Feyenoordopvoeding gaf. “Als ik van de basisschool thuiskwam en vertelde dat ik verliefd was op een jongen, checkte mijn vader altijd even gekscherend voor welke club hij was.” Maar de Kuipbezoekjes waren voorbestemd voor haar vader en haar broer. Leontien en haar zus Marloes bleven thuis.
Wie had kunnen denken dat de rollen later zouden worden omgedraaid? “Sinds 2007 hebben mijn zus en ik een seizoenkaart. Eerst vak U, maar dat was te veel een familievak waar iedereen een vaste plek had. Nu zitten we in T, dichter bij de sfeer.”
Als een van de zussen niet naar de wedstrijd kan, gaat vader of broer mee. Moeder nog niet. “Hoewel ze zich wel steeds meer in Feyenoord verdiept. Vindt ze leuk, dan kan ze ook meepraten. Ik krijg nu regelmatig een sms’je van haar na de wedstrijd met ‘Mooie pot hè?’”


‘We werkten als parkeerwacht en
pikten daarna nog
snel de tweede
helft mee.'

Het is trouwens niet zo dat de meiden pas in 2007 voor het eerst in de Kuip kwamen. Dat gebeurde al eerder met losse kaarten én met slimme bijbaantjes: “Parkeerwacht of kaartcontrole en daarna nog snel de tweede helft meepakken.”
Dat Leontien nu in 020 woont, was trouwens niet helemaal gepland. “Ik woonde zeven jaar in Rotterdam, maar had snel een huis nodig en die kwam vrij in 020. Dan daar maar wonen en iedere thuiswedstrijd de trein naar Rotterdam pakken. Mijn moeder vroeg zich af of ik door al dat gereis volgend seizoen nog wel een seizoenkaart zou nemen. Ik heb er geen moment over getwijfeld, natuurlijk verleng ik mijn seizoenkaart!”
Ideale wedstrijddag: Zondag wakker worden met het idee ‘Ik mag vandaag weer naar de Kuip’. Zus ophalen, samen naar de Kuip, wedstrijdmagazine scoren en naar het vak. “Daar doen we standaard een quiz met de rubriek ‘doorhalen met’ uit het magazine. We proberen te raden wat de geïnterviewde speler heeft geantwoord.”

Eerste Kuipherinnering: Feyenoord-ADO, seizoen 2004-2005. “We wonnen met een dikke 6-3. Het is zo mooi om te zien als Feyenoord echt los gaat.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: Dirk Kuyt
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Bert van Marwijk
Favoriete Feyenoordsong: Super Feyenoord


December 2012

Ben je aan het hardlopen in Feyenoordshirt,

vraagt iemand of je het shirt van je vriend aan hebt.

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje