Avril

Naam:  Avril * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds:2011 (thuis) * Opleiding: WO * Beroep: Freelance fondsenwerver en onderzoeker in de kunst en cultuur * Kuipkameraden: vriend van een vriendin

43 heeft ze er. Feyenoordshirts. De (bijna) complete serie van 1995 tot nu en de kampioensshirts van seizoen 1983-1984. Uit, thuis en het derde shirt. “Als ik wil, kan ik elke wedstrijd een ander shirt dragen…. Dat doe ik dan ook.” Avril mist trouwens het thuisshirt van seizoen 1999-2000 (het laatste Adidas-shirt) en het lichtblauwe derde shirt van seizoen 2001-2002 nog. “Als iemand hem heeft; maatje 164 graag.”

In een familie waarin opa Feyenoord al zag spelen op de Kromme Zandweg, is het logisch dat het nageslacht op z’n minst Feyenoordsympathisant is. Avril werd met de jaren fanatieker. Wilde vanaf haar zevende alleen nog maar in Feyenoordtenue over straat. Zat bij haar oom op de schouders toen landskampioen Feyenoord werd gehuldigd op de Coolsingel in 1999, maar vlak daarna was er de ommekeer. “Ik woonde aan het Schouwburgplein en was na de huldiging buiten aan het spelen toen ik ineens moest rennen voor een ME-charge. Met lede ogen heb ik later vanuit het raam thuis moeten toekijken hoe mijn stad werd gesloopt uit naam van Feyenoord. Ik was er daarna even helemaal klaar mee. Tót die UEFA-cup natuurlijk.”

'Feyenoord
verenigt ons
als familie.' 

Toont nu na iedere thuiswedstrijd trots haar ‘oorlogswonden’ aan haar ouders. Blauwe plekken van het juichen, kapotte schenen van springen tegen de Kuipstoeltjes. Haar moeder snapt het wel, die is minstens zo erg. Alleen heeft zij door haar drukke baan geen tijd om elke twee weken naar het stadion te gaan. “Het is een leuk familieding. Het voetbal is iets waarin we elkaar ontmoeten. Feyenoord verenigt ons.”

Ideale wedstrijddag: Twee dagen van tevoren wasje draaien met geluksonderbroek. Shirt uitkiezen. Op de fiets naar de Kuip. Jas open, zodat iedereen kan zien waar ze heen gaat. Na de wedstrijd meteen moeder bellen met een sfeerverslag.
Eerste Kuipherinnering: Feyenoord-Vitesse voor de beker in de jaren negentig. “Daarna werd de clubcard ingevoerd en werd het lastiger om aan kaarten te komen. In 2010, na die 10-0 nederlaag tegen PSV riep Gudde iedereen op naar de Kuip te komen. Ik ben met mijn vader, moeder, oom en neef naar de volgende wedstrijd gegaan. Op dat moment dacht ik: nu ga ik echt vaker.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: József Kiprich
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Ernst Happel
Favoriete Feyenoordsong: Wat gaan we doen vandaag(“Als ode aan mijn oma”)

25 december 2012

'Als ik wil, kan ik elke wedstrijd een ander shirt dragen… 

Dat doe ik dan ook." 

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje